Logo Rheden
Vastgesteld bestemmingsplan Landelijk Gebied, witte vlekken; Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, witte vlekken’ op 24 september 2013 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

In het bestemmingsplan zijn verschillende locaties opgenomen die geen onderdeel uitmaken van het omringende actualisatie bestemmingsplan dat recent van kracht is geworden. Het zijn daardoor witte vlekken op de kaart, waarvoor nog een verouderd bestemmingsplan geldt. Voor deze locaties is een bestemmingsplan vastgesteld. Voor het landelijk gebied betreft het de volgende locaties (nummering komt overeen met nummering in bestemmingsplan):

  • 39. Professor Winternitzlaan bij nummer 2b

  • 40. Jut van Breukelerwaardlaan 13

  • 41. Harderwijkerweg/Den Texweg

Ter inzage

De gemeenteraad heeft naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben betrekking op de toelichting, verbeelding en de regels van het bestemmingsplan. In de bij het raadsbesluit behorende Nota van wijzigingen zijn alle wijzigingen nader aangegeven.

Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken van 7 november 2013 tot en met 19 december 2013 ter inzage in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Inwonerszaken te De Steeg en in het servicecentrum aan het Ericaplein 5a te Dieren.

U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPLandelijkGebied-VA01. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/.

Beroep

Met ingang van 8 november 2013 tot en met 19 december 2013 kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 20 december 2013, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een gemotiveerd verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van beroep en verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

De Steeg, 6 november 2013

Naar boven