Logo Amsterdam - Nieuw-WestInstellen autodeelplaats Overschiestraat

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West,

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990), de Verordening op de stadsdelen, de Algemene Wet Bestuursrecht, De Parkeerverordening Amsterdam 2013 en het Uitwerkingsbesluit Parkeerverordening 2013 stadsdeel Nieuw-West

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat:

de Overschiestraat in het zuidoosten van stadsdeel Nieuw-West is gelegen, vlakbij de Ring A10; aan de Overschiestraat zowel woningen als bedrijven zijn gelegen; in de omliggende wijk ook veel woningen staan; in de straat betaald parkeren van kracht is van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 19.00 uur; de bezettingsgraad in de straat tijdens kantooruren 90% of hoger is en ‘s avonds 60% of lager; Greenwheels een aanvraag heeft ingediend voor het realiseren van een autodeelparkeerplaats in de straat; een deelauto een goed middel is om het totale autogebruik te temperen, wat bij toenemend gebruik daarvan op termijn ten goede kan komen aan vermindering van de parkeerdruk in de wijk; de centrale stad autodelen stimuleert omdat het aanzet tot bewust gebruik, het relatief schone auto's zijn en dat dit beleid het autobezit vermindert; ook stadsdeel Nieuw-West in het huidige parkeerbeleidsplan (Creatief parkeren in Nieuw-West, 22-02-2012) het stimuleren van autodelen als beleidsuitgangspunt heeft opgenomen; op grond van artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) het verkeersbord E9 is aangegeven dat er voor een vergunninghoudersparkeerplaats (noodzakelijk voor een deelautoparkeerplek) geen verkeersbesluit moet worden genomen. het verboden is om op een vergunninghoudersparkeerplaats te parkeren zonder vergunning op grond van artikel 24 lid 1 onder g van het RVV 1990. de aanvrager daarom een belanghebbendenvergunning bij Cition dient aan te vragen. in de Parkeerverordening van Amsterdam 2013 artikel 19 en het Uitwerkingsbesluit Parkeerverordening 2013 Stadsdeel Nieuw-West (artikel 19 lid 4) is geregeld wie recht heeft op zo’n vergunning. in de Parkeerverordening van Amsterdam 2013 en het Uitwerkingsbesluit Parkeerverordening 2013 Stadsdeel Nieuw-West is geregeld dat het stadsdeel mag besluiten om deze autoparkeerplaatsen in te stellen en vergunningen uit te geven (Cition verzorgt de vergunningverlening in mandaat van het stadsdeel).  

BESLUIT

  • 1.in te stellen een autodeelplaats aan de westzijde van de Overschiestraat tegenover huisnummer 55/57 door het plaatsen van bord E9 uit bijlage 1 van het RVV 1990 en een onderbord met daarop de tekst ‘Autodate’;

  • 2.de bebording te plaatsen zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening en het parkeervak te begrenzen door middel van een kruismarkering.

Amsterdam, 1 november 2013

Namens deze, mevrouw J. Goedhart, de heer A. Baâdoud,
stadsdeelsecretaris voorzitter

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

De belanghebbende bij dit besluit kan op grond van artikel 7:1, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na bekendmaking tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, postbus 2003,1000 CA Amsterdam.

Een bezwaarschrift dient de gronden van het bezwaar te vermelden en een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van een datum en naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Dient iemand anders namens u een bezwaarschrift in, dan dient deze een volmacht van u mee te sturen. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Indien onverwijlde spoed dit vereist, kan hangende de behandeling van het bezwaarschrift een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht Algemeen, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

U kunt het verzoek om een voorlopige voorziening ook indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht  U moet dan wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven