Logo Langedijk
Bestemmingsplan Appartementengebouw Willem de Zwijgerstraat in Noord-Scharwoude, Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken bekend dat op 18 december 2012 het “Bestemmingsplan Appartementengebouw Willem de Zwijgerstraat in Noord-Scharwoude” is vastgesteld.

In het bestemmingsplan wordt de bouw van een appartementengebouw planologisch mogelijk gemaakt. Het appartementengebouw is gericht naar de Willem de Zwijgerstraat en de Achterburggracht en wordt ontsloten via een oprit tussen de woningen aan de Willem de Zwijgerstraat 3 en Juliana van Stolbergstraat 13. Het bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Uitbreidingsplan in onderdelen Noord- en Zuid-Scharwoude’, zoals dat op 8 november 1960 door de gemeenteraad is vastgesteld en is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 9 oktober 1962. In dit plan is de bouw van een gebouw, anders dan dienst- en bedrijfsgebouwen, niet toegestaan.

Inzage

Bovengenoemd bestemmingsplan ligt vanaf 8 januari 2013 gedurende 6 weken tijdens openingsuren ter inzage in de voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude. Tevens ligt het plan ter inzage in de openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude, het Behouden Huys Oudkarspel, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel en Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras.

Ook is het plan te raadplegen via internet op www.gemeentelangedijk.nl (leven in Langedijk - bouwen - bestemmingsplannen) en www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0416.BPNSZUO1960herz001-va01).

Beroep

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig

een zienswijze tegen het ontwerp-uitwerkingsplan in te dienen.

Tevens kan door degene die beroep heeft ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Langedijk, 07-01-2013

Burgemeester en wethouders van Langedijk

Naar boven