Logo Rhenen
Omgevingsvergunning Parkeerplaats Palmerswaard, Rhenen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen hebben besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van de parkeerplaats Palmerswaard op het perceel kadastraal bekend gemeente Rhenen, sectie I, nummer 945, plaatselijk bekend als hoek Veerweg/Utrechtsestraatweg (Paardenmarkt) in Rhenen. Het realiseren van de parkeerplaats is in strijd met het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied, partiële herziening 1997” en de aangevraagde omgevingsvergunning is daarom aangemerkt als een verzoek om afwijking van het vigerende bestemmingsplan met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). De aanvraag is bekend onder nummer Z – 130784.

Inzien

De beschikking, inclusief de onderliggende stukken, ligt van woensdag 6 november 2013 tot en met woensdag 18 december 2013 voor een ieder ter inzage.

Naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve is de ruimtelijke onderbouwing bij de omgevingsvergunning aangepast volgens de Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. De wijzigingen hebben betrekking op:

  • het toevoegen van een verlichtingsplan,

  • ecologisch werkprotocol,

  • concrete groene maatregelen met planning,

  • motivering parkeerplaats,

  • toelichting rijksbeleid Barro/Rarro,

  • toevoegen Explosievenonderzoek,

  • aanpassing archeologisch bureauonderzoek

  • situering bestaande rioolleiding.

Kopieën

Kopieën van de stukken zijn tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges verkrijgbaar. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Jan van Maanen, telefoonnummer 0317 681 642 of e-mail jan.van.maanen@rhenen.nl

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning kunnen beroep instellen. Verder kunnen alle belanghebbenden beroep instellen tegen het onderdeel, waarop de ruimtelijke onderbouwing van de omgevingsvergunning is gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning.

Tenslotte kunnen belanghebbenden, aan wie niet kan worden verweten in een eerder stadium geen zienswijze te hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning, in beroep gaan.

Het instellen van beroep kan van donderdag 7 november 2013 tot en met woensdag 18 december 2013 bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT.

De omgevingsvergunning treedt in werking op donderdag 19 december 2013, tenzij binnen die termijn in samenhang met een ingesteld beroep een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht o.v.v. voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het vragen om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Naar boven