Logo Amsterdam - Nieuw-West
Ontwerpbestemmingsplan Blok 1 August Allebéplein/ Ontwerpbesluit hogere grenswaarden, Amsterdam - Nieuw-West

Kennisgeving

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in hoofdstuk VIIIa van de Wet geluidhinder bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Blok 1 August Allebéplein en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken ter inzage liggen.

Aanleiding voor het bestemmingsplan is het bouwvoornemen om op de hoek van de Postjesweg en de Derkinderenstraat in Amsterdam Nieuw-West jongerenhuisvesting te realiseren. Het ontwerp bouwplan past niet binnen de kaders van het vigerende bestemmingsplan ‘Overtoomse Veld’. Daarom is er voor gekozen om voor dit bouwplan een nieuw bestemmingsplan te maken.

Het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 7 november tot en met woensdag 18 december 2013 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Plein ’40-’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1, geopend van 09.00 tot 16:00 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1309BPSTD-OW01

Op donderdag 14 november 2013 wordt een informatieavond over het ontwerp bestemmingsplan gehouden van 19.30 tot 21.00 uur in het Huis van de Wijk, Marius Bauerstraat 30 te Amsterdam.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

De aanleiding voor het ontwerpbesluit hogere grenswaarden is dat in het kader van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan in opdracht van stadsdeel Nieuw-West een akoestisch onderzoek is verricht.

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat door wegverkeerslawaai op een aantal plekken in het plangebied de voorkeursgrenswaarden voor wegverkeerslawaai worden overschreden.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Nieuw-West t.a.v. de behandelend ambtenaar mw. P.E. Brouwer-Stam, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar een afspraak worden gemaakt.

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Een belanghebbende kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West t.a.v. de behandelend ambtenaar mw. P.E. Brouwer-Stam, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar een afspraak worden gemaakt.

Amsterdam, 6 november 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter

J. Goedhart, secretaris

Naar boven