Logo Venlo
Vaststelling bestemmingsplan Stadsdeel Blerick, Venlo

Op 25 september 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Stadsdeel Blerick gewijzigd vastgesteld (planidentificatienummer NL.IMRO.0983.BPL2009018SDBLERCK-VA01). De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende nota van wijzigingen.

Het plangebied van het bestemmingsplan Stadsdeel Blerick wordt globaal begrensd door de Maas, Eindhovenseweg, R73, Baarlosestraat en de Springbeek.

Het centrumgebied van Blerick valt niet binnen het plangebied. Voor dit centrumgebied wordt een nieuw afzonderlijk bestemmingsplan voorbereid.

Het bestemmingsplan is opgesteld in het kader van de actualisering van de bestemmingsplannen in deze gemeente. Voor het plangebied gelden nu nog diverse versnipperde bestemmingsplannen die planologisch en juridisch verouderd zijn en die ook beleidsmatig niet meer actueel zijn. Er wordt beoogd een nieuw planologisch-juridisch kader neer te leggen voor het plangebied. Het plan heeft een overwegend beheersmatig karakter. Vastgesteld beleid is in het bestemmingsplan verwerkt. Nieuwe ontwikkelingen zijn niet meegenomen in het bestemmingsplan, tenzij hierover al besluitvorming heeft plaatsgevonden.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf de dag na publicatie (dus vanaf 7 november 2013) tot en met de beroepstermijn (die loopt tot en met 19 december 2013) ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30 te Venlo. De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur.

De stukken kunnen tevens worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.venlo.nl, rubriek wonen en milieu, bestemmingsplannen.

Het digitale bestemmingsplan kan ook worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0983.BPL2009018SDBLERCK-VA01).

Gedurende een termijn van zes weken, vanaf de dag na ter inzage legging (dus vanaf 8 november 2013), kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp heeft ingediend alsmede een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten met betrekking tot het ontwerp geen dan wel niet tijdig een zienswijze te hebben ingebracht beroep tegen het vaststellingsbesluit aantekenen. Voorts kan beroep worden aangetekend door belanghebbenden voor zover dit beroep betrekking heeft op de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. Beroep kan worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen ook digitaal via DigiD beroep instellen. Advocatuur, bedrijven en (overheids-)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking de dag na het einde van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven