Logo Utrecht
Uitvoeringsbesluiten voor het project ‘Ruimte voor de Lek’, Utrecht

Van donderdag 7 november 2013 tot en met woensdag 18 december 2013 liggen de werkplannen op grond van de Ontgrondingenwet en het (veranderings) besluit, twee (veranderings) besluiten op grond van de Waterwet en het besluit op grond van de Omgevingswet, inclusief bijbehorende stukken ter inzage. De besluiten doorlopen één procedure in overeenstemming met onder andere de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht. De ontwerpbesluiten hebben ter inzage gelegen van 29 augustus tot en met 9 oktober 2013.

De bovenstaande besluiten maken verdere uitvoering van het project “Ruimte voor de Lek” mogelijk. De werkzaamheden vinden plaatst binnen de begrenzing van de gemeenten Houten, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

Terinzagelegging

De besluiten inclusief de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 november 2013 gedurende zes weken tot en met woensdag 18 december 2013 voor iedereen ter inzage. De stukken zijn in te zien:

  • bij het provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6 te Utrecht (tel. 030-258 91 11);

  • bij het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 te Houten (030-634 57 00);

  • bij het Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 te Tiel (tel. 0344-64 90 90);

  • bij de gemeente Houten, Onderdoor 25 te Houten (tel. 030-639 26 11);

  • bij de gemeente IJsselstein, Overtoom 1 te IJsselstein (tel. 030-686 16 11);

  • bij de gemeente Nieuwegein, Stadsplein 1 te Nieuwegein (tel. 14 030);

  • bij de gemeente Vianen, Voorstraat 30 te Vianen (tel. 0347-36 99 11);

  • bij Rijkswaterstaat Dienst Utrecht, Griffioenlaan 2 te Utrecht (tel. 030-79 731 11).

Informeer bij de desbetreffende instanties naar de openingstijden.

De besluiten zijn eveneens te raadplegen op de website: www.provincie-utrecht.nl/loket/terinzagelegging/ Voor meer informatie rondom het project, kunt u de website: www.ruimtevoordelek.nl raadplegen.

Coördinatie

Bij de voorbereiding van de besluiten is gekozen voor toepassing van de provinciale

coördinatieregeling bedoeld in artikel 3.33, eerste lid Wet ruimtelijke ordening. Het toepassen van deze coördinatieregeling heeft tot doel dat de bekendmaking, de gelegenheid tot het indienen van zienswijze, respectievelijk het indienen van beroep voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaatsvindt. Daarnaast is op de procedure van de besluiten de Crisis- en herstelwet van toepassing.

De procedure

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarop geen zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen van 7 november 2013 tot en met 18 december 2013 beroep instellen tegen de bovengenoemde besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bovendien kunnen belanghebbenden beroep aantekenen, ook wanneer zij geen zienswijzen hebben ingediend, tegen de wijzigingen in de definitieve besluiten ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Adres:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het ondertekende beroepschrift dient tenminste te bevatten:

  • a) uw naam en adres;

  • b) de dagtekening

  • c) een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d) een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Op de besluiten en plannen is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Deze wet bevat bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure. Dit heeft onder andere tot gevolg dat geen pro forma beroep kan worden aangetekend, maar dat alle beroepsgronden voor het einde van de beroepstermijn moeten worden ingediend.

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vragen

Voor vragen en nadere informatie over het project en de procedure kunt u terecht bij de provincie Utrecht, Coördinator Vergunning Ruimte voor de Lek, de heer K.H. van Rooijen, telefoon 030-258 25 95.

Naar boven