Logo Gennep
Ontwerp wijzigingsplan Smelenweg 1 te Milsbeek, Gennep

Ontwerp-wijzigingsplan

De gemeente Gennep heeft een ontwerp-wijzigingsplan opgesteld voor de locatie Smelenweg 1 te Milsbeek. Het plangebied is gelegen in het buitengebied en ten zuidoosten van de kern Milsbeek.

Het wijzigingsplan maakt een tweede woning mogelijk op het perceel Smelenweg 1 te Milsbeek. De realisatie van een woning in een bedrijfsgebouw (schuur) is strijdig met het bestemmingsplan omdat er op het perceel Smelenweg 1 slechts één woning is toegestaan: de bestaande woning. Het bestemmingsplan kent echter een wijzigingsbevoegdheid, waarmee onder voorwaarden kan worden meegewerkt aan de realisatie van twee woningen binnen één bouwmassa (de bestaande boerderijwoning).

Inzage en zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan

Het ontwerp-wijzigingsplan “Smelenweg 1 te Milsbeek” met bijbehorende stukken ligt op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 7 november 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage, tijdens openingstijden bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur). Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141. Daarnaast is het ontwerp-bestemmingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op

http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Gedurende de periode van terinzagelegging (dus tot en met woensdag 18 december 2013) kan eenieder een zienswijze indienen over het ontwerp-wijzigingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-wijzigingsplan Smelenweg 1 te Milsbeek’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via elektronische weg (e-mail) een zienswijze in te dienen.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (artikel 110 Wet geluidhinder)

Burgemeester en wethouders van Gennep maken bekend dat zij ingevolge artikel 83 van de Wet geluidhinder voornemens zijn tot vaststelling van hogere grenswaarden wegverkeerslawaai. De aanvraag betreft één woning die via woningsplitsing aan de Smelenweg 1 te Milsbeek zal worden gerealiseerd.

Voor de nieuw te bouwen woningen dient bekeken te worden of (en in hoeverre) de wettelijke norm van 48 dB (zgn. voorkeursgrenswaarde) wordt overschreden. In voorliggende situatie wordt dit bekeken naar aanleiding van het wegverkeerslawaai van de N271. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat als gevolg van deze weg de maximale geluidsbelasting op de gevel(s) van de te bouwen woningen maximaal 50 dB gaat bedragen. Aangezien de wettelijke norm van 48 dB wordt overschreden, dient bij Burgemeester en Wethouders vanwege deze overschrijding vrijstelling aangevraagd te worden (zgn. Verzoek hogere grenswaarden wegverkeerlawaai). Overigens kunnen Burgemeester en Wethouders in deze situatie een vrijstelling verlenen tot maximaal 63 dB (wegverkeerslawaai).

Met ingang van 7 november 2013 ligt gedurende zes weken bij het omgevingsloket het ontwerp-besluit en de daarbij behorende stukken ter inzage. Gemotiveerde bedenkingen kunnen gedurende de termijn van terinzageligging worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van Gennep. Bovendien wordt op donderdag 28 november 2013 tussen 15.00 en 16.00 uur in het gemeentehuis, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep, een openbare zitting gehouden waarbij iedereen de gelegenheid wordt gegeven opmerkingen te maken ten aanzien van het ontwerp-besluit.

Naar boven