Logo Strijen
Voorbereidingsbesluit Dorpskern Strijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 29 oktober 2013 heeft besloten:

  • 1. Dat een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied, dat op de bij dit besluit behorende kaart (voorbereidingsbesluit Dorpskern Strijen) en digitale verbeelding met identificatie NL.IMRO.0617.vbdks-vg01 is aangegeven.

  • 2. Te bepalen dat het voorbereidingsbesluit in werking treedt met ingang van de dag na bekendmaking.

  • 3. Te bepalen dat, om te voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van een daaraan bij het plan te geven bestemming, het verboden is het gebruik van de aangewezen gronden of bouwwerken zoals dat bestond op het moment van inwerkingtreding van dit besluit, te wijzigen in een ander gebruik.

  • 4. Te bepalen dat burgemeester en wethouders bij een omgevingsvergunning kunnen afwijken van het onder 3 bedoelde verbod, indien:

    • a. het betreffende gebruik geen zelfbedieningswinkel waar verschillende levensmiddelen en huishoudelijke producten worden verkocht (zijnde een supermarkt) betreft én;

    • b. het betreffende gebruik niet in strijd is met het bestemmingsplan Dorpskern Strijen, vastgesteld op 25 mei 2004, dan wel de afwijkingsmogelijkheden van dat plan.

Het voorbereidingsbesluit beperkt zich tot de onder punt 1 genoemde de gronden gelegen in het bestemmingsplan Dorpskern Strijen met de bestemming Centrumdoeleinden.

Het voorbereidingsbesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 november 2013 voor een ieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot

12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

U kunt het voorbereidingsbesluit ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl, onder identificatiecode NL.IMRO.0617.vbdks-vg01. Het voorbereidingsbesluit kunt u tevens inzien op onze website: www.strijen.nl, onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, voorbereidingsbesluit Dorpskern Strijen.

Tegen het voorbereidingsbesluit bestaan geen bezwaar- en beroepsmogelijkheden.

Strijen, 1 november 2013

Burgemeester en wethouders van Strijen; de secretaris, C.J. de Visser

De burgemeester, A.J. Moerkerke

Naar boven