logo Aalsmeer
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Aalsmeerderweg 420–422’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 Van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat van 1 november 2013 tot en met 12 december 2013 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Aalsmeerderweg 420-422’ met de daarop betrekking hebbende stukken. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen voor de geprojecteerde woningen.

Doelstelling

Het gebied van het bestemmingsplan is gelegen aan de Aalsmeerderweg ter hoogte van de huisnummers 420 en 422. Op de betreffende percelen waren voorheen twee tuinbouwbedrjiven met een bijbehorende bedrijfswoning gevestigd. Beoogd wordt op de betreffende percelen in totaal zes vrijstaande woningen te realiseren. Ter plaatse is het bestemmingsplan “Landelijk gebied 1969” van toepassing. Dit bestemmingsplan staat de gewenste woningbouw niet toe.

Om de geprojecteerde woningen te realiseren is daarom een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. Eén van de geprojecteerde woningen is vooruitlopend hierop door middel van een procedure ex artikel 19 Wet Ruimtelijke Ordening gerealiseerd. De onderhavige bestemmingsplanherziening beoogt het juridisch planologisch toetsingskader te zijn voor de aanvragen om omgevingsvergunningen voor de overige geprojecteerde woningen en het beoogd gebruik voor de komende tien jaar.

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 1 november 2013 tot en met 12 december 2013 in te zien bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1, Aalsmeer. De openingstijden van deze balie zijn op afspraak op dinsdag en donderdag tussen 8.30 uur en 11.30 uur. Een afspraak kan gemaakt worden via telefoonnummer 0297-387575. Het plan is tevens in te zien bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur). Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het digitale bestemmingsplan ‘Aalsmeerderweg 420-422’ is vanaf 1 november 2013 te bekijken op: www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.BPAALSMWEG420422-ON01. De pdf-versie van het plan is vanaf 1 november 2013 in te zien via de gemeentelijke website www.aalsmeer.nl (te vinden via de knop “bestemmingsplannen en structuurvisies ” in het keuzemenu onder “wonen en leven”).

Indienen zienswijze

Gedurende de hiervoor genoemde inzagetermijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze over het bestemmingsplan naar voren te brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgermeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan ‘Aalsmeerderweg 420-422’. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege het verkeerslawaai van de Aalsmeerderweg en vanwege het industrielawaai van industrieterrein Schiphol-Oost. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. In samenhang met het ontwerpbestemmingsplan ‘Aalsmeerderweg 420-422’ wordt daarom tevens de vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voorbereid.

Het betreffende ontwerpbesluit ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage met ingang van 1 november 2013 tot en met 12 december 2013. Het ontwerpbesluit kan worden ingezien op het gemeentekantoor van Aalsmeer dan wel Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en als pdf via de gemeentelijke website (als bijlage bij het bestemmingsplan). Belanghebbenden kunnen gedurende de voornoemde termijn een schriftelijke of mondelinge zienswijze tegen het voornemen hogere grenswaarden vast te stellen naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgermeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden ‘Aalsmeerderweg 420-422’.

Naar boven