Logo Sliedrecht
Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening industrielawaai Molendijk-Industrieweg’, Sliedrecht

Ter inzage

Vanaf vrijdag 8 februari 2013 ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Parapluherziening industrielawaai Molendijk-Industrieweg’ ter inzage. Gedurende zes weken kan een ieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Bestemmingsplannen’. Het ontwerp bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten ->Ruimtelijke Plannen ->Ontwerp bestemmingsplan ‘Parapluherziening industrielawaai Molendijk-Industrieweg’.

Inhoud en plangebied

Rond het industrieterrein Molendijk-Industrieweg ligt een geluidszone die is vastgesteld in 1991. Uit recent onderzoek van de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid blijkt dat in de loop der jaren aan de noordzijde van de zone (bij de Molendijk) een aantal kleine overschrijdingen is ontstaan. Deze overschrijdingen zijn veroorzaakt door veranderde regelgeving en enkele veranderingen in de vergunde situatie bij bedrijven. De overschrijdingen kunnen worden weggenomen door de grens van de geluidszone aan de noordzijde op enkele plekken te verruimen. Op een aantal plaatsen is de huidige grens van de geluidszone ongunstig gesitueerd ten opzichte van bebouwing en wordt de geluidszone juist iets teruggelegd richting het industrieterrein. Voor de situering van de geluidszone is een logische ligging gekozen langs bestaande infrastructuur. Door de herziening van de geluidszone komen 42 woningen binnen de zone te liggen. Voor deze woningen wordt samen met dit bestemmingsplan een ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage gelegd.

De herziening van de geluidszone betekent niet dat er meer geluid wordt toegestaan dan nu in de huidige situatie het geval is, maar dat de huidige (vergunde) situatie wordt vastgelegd. Dit betekent dat de feitelijke geluidssituatie niet wijzigt.

Aan de noord- en oostzijde loopt de geluidszone door het plangebied van de bestemmingsplannen Woongebied, Oude Uitbreiding West deelgebied A en Oude Uitbreiding West deelgebied B en C en Molendijk-Industrieweg. De geluidszone voor zover deze binnen het bestemmingsplan Woongebied ligt, is bij vaststelling van dat plan niet op de verbeelding en in de regels vastgelegd. De herziening heeft dan ook betrekking op de gronden binnen het bestemmingsplan Woongebied waar de geluidszone over heen ligt. Ten slotte moet binnen de bestemmingsplannen voor Oude Uitbreiding West een kleine correctie plaatsvinden van de geluidszone zodat het een en ander overeenkomt met de huidige (vergunde) situatie. Het laatste deel van de geluidszone wordt vastgelegd bij de actualisatie van het bestemmingsplan Molendijk- Industrieweg. Dit bestemmingsplan is in december ter inzage gelegd.

Mogelijkheid zienswijzen

Tijdens de periode waarin het plan ter inzage ligt kunt u op de website van de gemeente digitaal

een zienswijze indienen op het ontwerp bestemmingsplan. Uw zienswijze kunt u ook schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM,

telefoon (0184) 495 963.

Naar boven