Logo Horst aan de Maas
Coördinatieregeling Klaver 8, Horst aan de Maas

Ontwerpbestemmingsplan Klaver 8 en ontwerpomgevingsvergunning voor een tankstation, restaurant en parkeerplaats

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter uitvoering van het raadsbesluit d.d. 12 maart 2013 en ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.30, 3.31 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat de volgende stukken ter inzage liggen:

  • 1. ontwerp bestemmingsplan ‘Klaver 8’ (NL.IMRO.1507.BPHMKLAVER8-ON01). Bevoegd gezag: de gemeenteraad;

  • 2. ontwerp omgevingsvergunning voor een tankstation, restaurant en parkeerplaats aan de Erik de Rodeweg, nabij de rotonde Venloseweg – Greenportlane te Sevenum. Bevoegd gezag: burgemeester en wethouders (B&W);

Ligging en doel

Klaver 8 is onderdeel van het Klavertje 4-gebied en ligt ten zuiden van de Venloseweg, tussen het bedrijventerrein Trade Port West, TrafficPort en het agrarisch gebied richting de kern Sevenum. Het gebied vormt de afronding van het bestaande bedrijventerrein Trade Port West. In de komende periode van ten minste 10 jaar zal klaver 8 worden ontwikkeld ten behoeve van de vestiging een tankstation, een vrachtwagenparkeerterrein en bedrijvigheid. Het huidige bestemmingsplan laat deze ontwikkeling niet toe, daarom wordt dit bestemmingsplan opgesteld.

Voorliggend ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning hebben betrekking op de ontwikkeling van Klaver 8. Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas coördineren de besluitvorming op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (gemeentelijke coördinatieregeling).

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende 6 weken (van 1 november 2013 t/m 12 december 2013) in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 te Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077) 477 97 77. Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen).

Het ontwerpbestemmingsplan kan tevens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl

Inloopmiddag/-avond

Op woensdag 13 november 2013 is er van 16.00 uur tot 20.00 uur gelegenheid het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning met de bijbehorende stukken in te zien en hierover een toelichting en mondelinge informatie te krijgen in de Innovatoren (9e verdieping) aan de Sint Jansweg 15 te Venlo.

Zienswijzen

Iedereen kan gedurende genoemde termijn van 6 weken schriftelijk (heeft de voorkeur) of mondeling zienswijzen indienen bij:

  • ontwerp 1 (ontwerp bestemmingsplan): de gemeenteraad van Horst aan de Maas, t.a.v. de Afdeling Projectbureau, postbus 6005, 5960 AA Horst;

  • ontwerp 2 (ontwerp omgevingsvergunning): burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas, t.a.v. de Afdeling Projectbureau, postbus 6005, 5960 AA Horst;

Op het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat beroepsgronden in het beroepschrift zullen moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

Naar boven