Logo Ridderkerk
Beheersverordening Ridderkerk-Centrum, Ridderkerk

De gemeenteraad van Ridderkerk heeft op 17 oktober 2013 de beheersverordening Ridderkerk-Centrum vastgesteld. Deze beheersverordening vervangt bestemmingsplan Centrum en deels bestemmingsplan Centrum Noord.

Een beheersverordening is een alternatief voor een bestemmingsplan. De bestaande situatie wordt hierin vastgelegd. Dit betekent dat de beheersverordening geen nieuwe grote ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk maakt. Beperkte uitbreidingsmogelijkheden, zoals erfbebouwing en dakkapellen blijven mogelijk.

Wilt u de beheersverordening bekijken?

Dat kan vanaf 1 november 2013 tot en met 12 december 2013;

Behalve de beheersverordening kunt u ook het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken.

De beheersverordening treedt op 1 november 2013 in werking. Tegen de vaststelling van een beheersverordening staat geen beroep open.

Relatie met Wijk Ontwikkelings Programma (WOP) Centrum

De gemeente werkt samen met haar partners en het wijkoverleg Centrum aan een nieuw WOP voor de wijk Centrum. In het WOP wordt de gewenste ontwikkeling voor de wijk Centrum in de komende 5 tot 10 jaar beschreven op sociaal en ruimtelijk gebied. Naar verwachting is het WOP in 2014 klaar.

Het is mogelijk dat er in dit nieuwe WOP Centrum ontwikkelingen staan, die niet passen in de op 17 oktober 2013 vastgestelde beheersverordening Ridderkerk-Centrum. In dat geval is er aanleiding de beheersverordening Ridderkerk-Centrum te herzien. De gemeenteraad zal daar te zijner tijd een besluit over moeten nemen.

Naar boven