Logo Neder-Betuwe
Ontwerp Bestemmingsplan ‘Ondersteunende horeca’, Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat van 31 oktober 2013 tot en met 11 december 2013 bij de balie van het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden, voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan “Ondersteunende horeca”.

De gemeente Neder-Betuwe heeft recentelijk bestemmingsplannen vastgesteld voor Dodewaard, Echteld, Kesteren, Ochten en Opheusden. Bij het werken met deze plannen in de dagelijkse praktijk is een probleem ontdekt. Er is bepaald dat horeca bij maatschappelijke bestemmingen en bij sportbestemmingen niet een groter bedrijfsvloeroppervlakte mag hebben dan 20% en geen groter verkoopvloeroppervlakte mag hebben dan 30 m2. Dit wringt met de dagelijkse praktijk. De oppervlaktemaat is bijna altijd groter en de Drank- en Horecawet eist dat de oppervlakte ten minste 35 m2 moet zijn om vergunning te kunnen verlenen voor het schenken van alcoholische dranken. Om die reden is het bestemmingsplan “ondersteunende horeca” opgesteld, waarmee dit probleem voor een aantal percelen verholpen wordt.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bp.Ondersteunhoreca-ont1, en op de gemeentelijke website www.nederbetuwe.nl onder Ik wil… --> naar Bestemmingsplannen --> Bestemmingsplannen ter inzage --> Link --> Bekendmakingen 30 oktober 2013.

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen over dit ontwerp bestemmingsplan kunnen door eenieder gedurende bovengenoemde termijn worden kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad, t.a.v. de raadsgriffier, postbus 20, 4043 ZG Opheusden.

Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dient u hiervoor vooraf telefonisch een afspraak te maken.

Opheusden, 30 oktober 2013.

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe,

Naar boven