Logo Zuidplas
Vaststelling uitwerkingsplan ‘Zevenhuizen-Zuid – fase 1’, Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij het uitwerkingsplan ‘Zevenhuizen-Zuid – fase 1’ ongewijzigd hebben vastgesteld. Het betreft een uitwerking van bestemmingsplan ‘Zuidplas West, gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle’.

Inhoud

Ter plaatse van de planlocatie zijn in het vigerende bestemmingsplan de artikelen 17 (‘Woongebied – Uit te werken 1’) en 19 (‘Lintzone – Uit te werken’) van toepassing. Het uitwerkingsplan maakt het mogelijk om achter de hoek Noordelijke Dwarsweg / Knibbelweg te Zevenhuizen circa 85 woningen te realiseren. Tevens worden 3 bestaande woningen meegenomen in het uitwerkingsplan (Noordelijke Dwarsweg 92 en de Knibbelweg 20 en 20a). Het plangebied omvat binnen de kadastrale gemeente Zevenhuizen, sectie E de kavelnummers 462, 474, 897, 1460, 1461, 1458, 1457, 1456, 986 en 985.

Terinzagelegging

Het vaststellingsbesluit en het uitwerkingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 31 oktober 2013 gedurende 6 weken ter inzage voor belanghebbenden in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de bovengenoemde stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de website van de gemeente Zuidplas kunt u het plan tevens als pdf-bestand inzien, via www.zuidplas.nl > Wonen & Leefomgeving > Ruimtelijke plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zevenhuizen.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig tegen het ontwerpuitwerkingsplan zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven