Logo Sittard-Geleen
Ontwerpbestemmingsplan Huis- en tuinboulevard, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij bij besluit van 22 oktober 2013 hebben ingestemd met een ontwerp van het bestemmingsplan ‘Huis- en tuinboulevard’ (NL.IMRO.1883.huistuinboulevard-ON01) en dat ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp van dit bestemmingsplan ter visie ligt.

Aan de Urmonderbaan ligt de huis- en tuinboulevard. Op de huis- en tuinboulevard zijn winkels gevestigd in de branches woonzaken en tuincentra. Tevens is er een bouwmarkt. Daarnaast voorziet het plan in de uitbreiding en de nieuwbouw van de bouw- en tuinmarkt Hornbach. Het bestemmingsplan dat nu geldt voorziet niet in de vestiging van winkels.

Het ontwerpplan is ten opzichte van het voorontwerp op onderdelen gewijzigd. Zo is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het perceel op de hoek van de Einighauserweg en de Urmonderbaan. Die wijzigingsbevoegdheid maakt het mogelijk om horeca te vestigen. Horeca is alleen toegestaan indien die qua exploitatievorm aansluit bij de openingstijden van de winkels.

Om te voorzien in ruimtelijke kaders is het nodig om ook voor de huis- en tuinboulevard een bestemmingsplan vast te stellen.

U kunt het ontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting alsmede de bijbehorende onderzoeken inzien van donderdag 31 oktober 2013 gedurende zes weken (dus tot en met 11 december 2013) inzien bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, op donderdag van 17.00 tot 19.00 uur op afspraak en van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur op afspraak, Markt 1 te Geleen).

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de termijn van ter inzage legging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk) zijn of haar zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijk Ontwerp, na telefonische afspraak met dhr. R. Friesen, telefoon (046) 4777777. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

30 oktober 2013

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven