Logo Amstelveen
Beschikking omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Westwijk Zuid-West, Radboud en Drakensteyn (uitgebreide procedure) en een besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), een omgevingsvergunning hebben verleend voor de realisatie van twee appartementengebouwen aan de Radboud en Drakensteyn in Westwijk Zuid-West. (IDN: NL.IMRO.0362.OIAVHB06AxA-VG01)

De twee appartementengebouwen worden gerealiseerd op de locatie in het zuidwesten van Westwijk Zuid-West ten oosten van de Legmeerdijk. Een appartementenblok ligt ten zuiden van de Jane Addamslaan en bevat 30 appartementen en het andere appartementenblok ligt ten noorden van de Jane Addamslaan en bevat 22 appartementen.

In de vergadering van 22 oktober 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de tekst van paragraaf 2.3 (parkeren) en paragraaf 6.1 (maatschappelijke uitvoerbaarheid) van de ruimtelijke onderbouwing aan te passen.

Besluit hogere grenswaarden

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 22 oktober 2013 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet Geluidhinder voor 48 appartementen die gerealiseerd zullen worden. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit de aanvraag omgevingsvergunning en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden op bovenvermeld bouwplan ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Legmeerdijk en de Jane Addamslaan.

Ter informatie:

De aanvraag, de besluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 31 oktober t/m 11 december (6 weken) op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan door een belanghebbende die ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze heeft kenbaar gemaakt en door de belanghebbende die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbak Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 30 oktober

Naar boven