Logo Olst-Wijhe
Wet milieubeheer, Besluit milieueffectrapportage varkenshouderij aan de Velnerweg 1 te Wijhe, Olst-Wijhe

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7:17, lid 4 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 25 juni 2013 is voor het bedrijf van R.J.M. Klein Koerkamp in de gemeente Olst-Wijhe, een aanmeldingsnotitie voor de beoordeling van de noodzaak tot het opstellen van een milieueffectrapport krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor een varkenshouderij aan de Velnerweg 1 te Wijhe.

Het voornemen van R.J.M. Klein Koerkamp is om de varkenshouderij te wijzigen en uit te breiden. De veranderingen hebben onder meer betrekking op het uitbreiden van het aantal varkens, het veranderen en uitbreiden van bestaande stallen en het bouwen van 2 nieuwe stallen. In totaal zullen er binnen de inrichting 350 kraamzeugen, 1.106 guste en dragende zeugen, 2.160 gespeende biggen, 7 dekberen, 630 vleesvarkens, 6 stuks overig rundvee en 5 stuks vrouwelijk jongvee worden gehouden.

Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieueffectrapportage jo. artikel 7.16 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe hebben op 22 oktober 2013 besloten dat door R.J.M. Klein Koerkamp geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de voorgenomen activiteit.

Volgens burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit en de relevante stukken liggen tijdens openingstijden van 31 oktober 2013 tot en met 11 december 2013 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, locatie Wijhe. Buiten openingstijden kan dit op afspraak.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven