Logo Hilversum
Bekendmaking coördinatiebesluit en ontwerpbesluiten VSH Fittings B.V., Hilversum

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat de gemeenteraad op 16 oktober 2013 heeft besloten toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling) om de aangevraagde uitbreiding van VSH Fittings B.V. mogelijk te maken. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze ontwikkeling gaat het om het bestemmingsplan en de aangevraagde omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en afwijken bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en afwijken bestemmingsplan. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Ontwerpbesluiten

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend dat met ingang van 1 november 2013 gedurende zes weken de volgende stukken voor een ieder ter inzage te leggen:

Ontwerpbestemmingsplan Perceel Oude Amersfoortseweg 99

In juli 2013 heeft de Raad van State uitspraak gedaan inzake het beroep van VSH Fittings B.V. tegen het besluit van de gemeenteraad van Hilversum tot vaststelling van het bestemmingsplan Van Riebeeck / Bonairelaan. In deze uitspraak wordt bepaald dat de gemeente Hilversum op korte termijn een nieuw bestemmingsplan moet vaststellen voor een deel van de gronden van VSH Fittings B.V. gesitueerd aan de Oude Amersfoortseweg. Daarnaast is er een aanvraag omgevingsvergunning door VSH Fittings B.V. ingediend op 24 september 2012. In het Ontwerpbestemmingsplan Perceel Oude Amersfoortseweg 99 wordt de aangevraagde uitbreiding van bedrijfsbebouwing meegenomen en wordt voldaan aan de uitspraak van de Raad van State om een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor de gronden van VSH Fittings B.V.

Het plangebied Perceel Oude Amersfoortseweg 99 ligt in een gebied dat in het noorden begrensd wordt door de spoorlijn Hilversum-Amersfoort; in het westen door de spoorlijn Hilversum-Utrecht; in het zuiden door de Oude Amersfoortseweg en in het oosten door de Oosterengweg. De directe buren van het perceel Oude Amersfoortseweg 99 zijn: in het noorden de spoorlijn Hilversum-Amersfoort; in het westen de Evangelische Omroep; in het zuiden woningen gelegen aan de Oude Amersfoortseweg en tenslotte in het oosten de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en een aantal bedrijven. Met het nieuwe bestemmingsplan Perceel Oude Amersfoortseweg 99 worden de geldende bestemmingsplannen Over ´t Spoor en Van Riebeeck / Bonairelaan herzien.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en afwijken bestemmingsplan

Voor de realisatie van de uitbreiding van de bedrijfsbebouwing van VSH Fittings B.V. is op 24 september 2012 een vergunning aangevraagd door VSH Fittings B.V. De realisatie van deze aanvraag past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Bij de aanvraag omgevingsvergunning is een ruimtelijke onderbouwing gevoegd waarin de afwijking van het bestemmingsplan wordt gemotiveerd.

Inzage

Het coördinatiebesluit, het ontwerpbestemmingsplan met alle bijlagen en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met bijlagen liggen van 1 november 2013 tot en met 12 december 2013 ter visie bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Ook liggen de stukken in de Burgerleeskamer, Oude Enghweg 23. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken. Het bestemmingsplan kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het ontwerpbestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.17bp01oudeam99-on01.

Zienswijze

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze geven over het Ontwerpbestemmingsplan en over het Ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Wij verzoeken u in uw zienswijze kenbaar te maken tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt. Zienswijzen die betrekking hebben op het Ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de Gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerp besluit omgevingsvergunning dienen gericht te worden aan het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum.

Wij benadrukken dat het niet mogelijk is via elektronische weg te reageren. Alle zienswijzen worden toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Informatie

Voor het inwinnen van informatie of het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer Ruighaver, telefoon 035 – 629 2898.

Naar boven