Logo Krimpen aan den IJssel
Ontwerpbestemmingsplan Kortland, Krimpen aan den IJssel

Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel maken bekend, dat met ingang van 7 februari 2013 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Kortland (op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) ter inzage ligt bij het Publiekscentrum in het raadhuis, Raadhuisplein 2 in Krimpen aan den IJssel. Daarnaast is het ontwerp bestemmingplan in te zien op: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Toelichting

Voor Kortland gelden momenteel verschillende bestemmingsplannen, onder andere het bestemmingsplan Kortland (1997). Een deel van de verschillende plannen is ouder dan de wettelijk voorgeschreven termijn van 10 jaar en zijn uit dat oogpunt aan herziening toe. Bovendien voldoen een deel van de plannen niet meer aan de huidige regelgeving inzake digitalisering e.d. Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een actueel juridisch-planologisch kader voor het plangebied. Hiermee wordt ingespeeld op de verplichtingen die voortgevloeid zijn uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het bestemmingsplan is volledig digitaal inzichtelijk en voldoet ook volledig aan de huidige standaarden. De herziening van het bestemmingsplan Kortland brengt in het kort de volgende opgaven met zich mee:

  • voldoen aan de actualiserings- en digitaliseringsverlichting van juli 2013;

  • vertalen van het actuele beleid dat in de afgelopen tijd is ontwikkeld (hoofdstuk 2);

  • opstellen van een beheersregeling van de bestaande situatie waarbij enerzijds rekening wordt gehouden met de ruimtelijke kwaliteiten en anderzijds met voldoende flexibiliteit.

Het plangebied ligt in het noordwesten van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Het plangebied is ruim 200 hectare groot en beslaat ongeveer een vierde van het totale oppervlakte van de gemeente. Aan de noordzijde wordt het gebied begrensd door de Hollandsche IJssel, deze vormt ook de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel. Aan de oostzijde grenst het gebied aan de wijk Langeland. Aan de zuidzijde grenst het plangebied voor het grootste gedeelte aan de wijk Lansingh-Zuid en het overige deel aan de gemeente Nederlek. Aan de westzijde vormt de Sliksloot de grens, aan de overzijde van dit water bevindt zich het bedrijventerrein Stormpolder.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel, Postbus 200, 2920 AE Krimpen aan den IJssel. Of u kunt uw zienswijze mailen naar gemeente@krimpenaandenijssel.nl onder vermelding van OBP Kortland.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer J. Kroes, tel:14 0180.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien? Dan kunt u terecht bij het Publiekscentrum, Raadhuisplan 2 in Krimpen aan den IJssel. Deze publicatie kunt u raadplegen op: www.krimpenaandenijssel.nl.

Naar boven