Logo Assen
Ontwerpwatervergunning voor het aanleggen van de kruising Fokkerstraat-Industrieweg in Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereiden:

  • een watervergunning (ex artikel 3.1 van de Keur 2010 van het Waterschap Hunze en Aa’s) te verlenen.

Stukken inzien

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 25 oktober 2013 gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het Stadhuis.

Inhoud

De gemeente Assen heeft in het kader van de werkzaamheden aan de FlorijnAs voor het project ‘aanleg kruising Fokkerstraat-Industrieweg (onderdeel van de Stadsboulevard)’ een watervergunning aangevraagd bij het Waterschap Hunze en Aa's. De watervergunning is aangevraagd omdat een deel van de hoofdwatergang langs de Fokkerstraat moet worden gedempt. De demping is noodzakelijk omdat de wegen worden verbreed en het fietspad moet worden omgelegd. Ook wordt er meer verhard oppervlak aangelegd dan in de huidige situatie. Dit leid tot meer en een versnelde afvoer van regenwater wat op deze oppervlakten valt.

Voor de compensatie van de gedempte sloot en het afvoeren en verwerken van extra water van verhard oppervlak is een plan gemaakt welke met de watervergunning door het Waterschap wordt getoetst.

Crisis- en herstelwet en de coördinatieregelen

Het ontwerpbesluit is ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis herstelwet). De Stadsboulevard is een deelproject van de FlorijnAs, waarvoor onder de Crisis- en Herstelwet een structuurvisie is vastgesteld op 27 oktober 2011. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).

Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken

Een ieder kan gedurende de bovengenoemde genoemde termijn bij voorkeur schriftelijk, op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zienswijzen indienen over bovengenoemde ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Na deze termijn zal het Waterschap beslissen omtrent verlening van de voorgenomen besluiten.

Naar boven