Logo Voorschoten
Ontwerpbestemmingsplan en besluit hogere waarden Scholenlocatie Noord-Hofland, Voorschoten

Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken bekend dat vanaf vrijdag 1 november 2013 tot en met donderdag 12 december 2013 in de hal van het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 in Voorschoten ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken ter inzage liggen van:

  • bestemmingsplan Scholenlocatie Noord-Hofland

om het bouwen van maximaal 35 woningen mogelijk te maken

  • het besluit tot vaststelling (ex artikel 110a, lid 1 van de Wet geluidhinder) van hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai voor:

    • maximaal 18 wooneenheden tot 55 dB

    • maximaal 17 wooneenheden tot 52 dB

Beide besluiten maken de herontwikkeling van het overgebleven deel van de voormalige scholenlocatie met woningbouw mogelijk. Het plangebied wordt begrensd door de Van Hogendorpweg, de Thorbeckeweg, de Admiraal de Ruytersingel en de nieuwbouw van basisscholen De Vink en Het Kompas.

Een voorontwerp van het bestemmingsplan is conform artikel 3.1.1 van de Bro aan een aantal instanties voorgelegd. De resultaten van het wettelijk vooroverleg zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. Hiermee wordt nu de voorbereidingsprocedure als bedoeld in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening gestart.

De digitale versie van het ontwerp van het bestemmingsplan is beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. ’s Middags kunnen de stukken op afspraak worden ingezien.

Tijdens de terinzagelegging tot en met donderdag 12 december 2013 kan iedereen zienswijzen naar voren brengen op de ontwerpbesluiten. Burgemeester en wethouders betrekken de zienswijzen bij hun besluiten. Indiening van zienswijzen is in beginsel een voorwaarde om beroep in te kunnen stellen als de besluiten zijn vastgesteld.

Schriftelijk kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht bij burgemeester en wethouders (postbus 393, 2250 AJ Voorschoten). Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u, bij voorkeur, uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage ligging, een telefonische afspraak maken met de heer Sef Teerink via tel. 14071 (toets alleen deze vijf cijfers).

Naar boven