Logo Zundert
Gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing inzake bestemmingsplan Buitengebied Zundert (‘Wonen’), Zundert

De gemeenteraad van Zundert heeft in zijn vergadering van 4 september 2012 het bestemmingsplan Buitengebied (gewijzigd) vastgesteld. Bij besluit van 9 oktober 2012 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een reactieve aanwijzing op het plan gegeven. Aanwijzing 3 strekte er in het kort toe dat alle percelen die de bestemming 'Wonen' gekregen hadden, geen onderdeel meer uitmaakten van het bestemmingsplan Buitengebied, vanwege de rechtstreekse mogelijkheid tot vergroting naar 750 m3.

Intrekking reactieve aanwijzing

Op 22 oktober 2013 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant besloten deze reactieve aanwijzing 3 ex artikel 3.8 lid 6 Wro gedeeltelijk in te trekken, ertoe strekkende dat alle woonbestemmingen in het plangebied (bestemming 'Wonen'), wederom onderdeel gaan uitmaken van het bestemmingsplan Buitengebied, zoals door de gemeenteraad van Zundert op 4 september 2013 is vastgesteld.

Tegelijk met dit besluit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant ook de in digitale vorm vastgestelde en beschikbaar gestelde aanwijzing 3 ingetrokken (op www.ruimtelijkeplannen.nl).

Terinzagelegging

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gedeeltelijke intrekking van de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant (aanwijzing 3), het bestemmingsplan Buitengebied en de daarbij behorende stukken, met ingang van donderdag 31 oktober 2013 tot en met woensdag 11 december 2013 voor een ieder ter inzage liggen bij de gemeente, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert). De stukken zijn eveneens via www.ruimtelijkeplannen.nl digitaal in te zien en via www.zundert.nl > thema's en projecten (rechts) > bestemmingsplan Buitengebied.

Beroep

Tegen de onderdelen van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan dat door de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant alsnog in stand zijn gebleven (inhoudende de percelen met de bestemming 'Wonen'), kan met ingang van donderdag 31 oktober 2013 gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • Belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan (voor wat betreft alle bestemmingen 'Wonen') treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het besluit van de gemeenteraad treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven