Logo Leudal
Ontwerp Structuurvisie Buggenumse veld te Leudal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal maken bekend dat de ontwerp Structuurvisie ‘Buggenumse veld' met ingang van donderdag 24 oktober 2013 op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken ter inzage ligt.

Inhoud structuurvisie

De structuurvisie ‘Buggenumse veld’ is een partiële herziening van de structuurvisie Leudal welke op 2 februari 2010 is vastgesteld en ziet op de ruimtelijke ontwikkelingen in het Buggenumse veld. Het Buggenumse veld is een grootschalig landbouwgebied dat wordt omgrensd door de Napoleonsweg, de kernrand van Neer, de Maas en de kern Buggenum. Het Buggenumse veld heeft een landschappelijk kwalitatief karakter door de openheid vanuit de Maas richting het Leudal. Aan de rand van het Buggenumse veld ligt aan de Napoleonsweg Nunhems Netherlands BV (hierna: Nunhems). Het bedrijf Nunhems is in de afgelopen jaren fors gegroeid. Inmiddels is de noodzaak ontstaan om het bedrijf uit te breiden. De uitbreiding is voorzien op de langere termijn en heeft een omvang van 45 hectare, waarvan 20 hectare onder teelt onder glas, laboratoria, kantoren en overige voorzieningen. Deze groei is cruciaal om ook in de toekomst een van de belangrijkste actoren binnen de markt te blijven.

Ter inzage

De ontwerp Structuurvisie ‘Buggenumse veld’ ligt vanaf donderdag 24 oktober 2013 gedurende zes weken (tot en met woensdag 4 december 2013) voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in Heythuysen, Leudalplein 1. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://leudal.gemeentedocumenten.nl onder het kopje ‘publicatie’.

Tevens is het plan digitaal op het internet te raadplegen via de website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1640.SV13BuggenumseVeld-ON01

en

http://leudal.nl onder het kopje: Inwoner, Actueel, Bekendmakingen, Ruimtelijke Plannen, Structuurvisie Buggenumse veld.

Gedurende de termijn van tervisielegging kan een ieder schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. Degene die mondeling een zienswijze wil indienen, kan dat doen na het maken van een telefonische afspraak. (0475) 859757.

Heythuysen, 25 oktober 2013.

Naar boven