Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 22 oktober 2013, kenmerk 440398 houdende wijziging van de Organisatieregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 en de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 in verband met de wijziging van de vervangingsregeling van de secretaris-generaal

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en formatie rijksdienst 2011 en artikel 3, tweede volzin (oud), van de Organisatieregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 3 van de Organisatieregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 komt te luiden:

Artikel 3

  • 1. De secretaris-generaal is ambtelijk eindverantwoordelijk voor de leiding van de in artikel 2 genoemde dienstonderdelen.

  • 2. De secretaris-generaal wordt bij afwezigheid vervangen door de loco-secretaris-generaal. Als loco-secretaris wordt aangewezen de directeur-generaal van het directoraat-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving.

  • 3. Bij afwezigheid van de secretaris-generaal en de loco-secretaris-generaal wordt de secretaris-generaal vervangen door de directeur Wetgeving en Juridische Zaken. Indien ook de directeur Wetgeving en Juridische Zaken afwezig is, vindt vervanging plaats door één van de directeuren-generaal, in volgorde van de datum van benoeming. Indien ook geen directeur-generaal aanwezig is, wordt de secretaris-generaal vervangen door de plaatsvervangend secretaris-generaal.

  • 4. De hoofden van de clusters zijn belast met de beleids- en bedrijfsvoering van de tot hun cluster behorende onderdelen.

  • 5. Eén van de tot het directoraat-generaal behorende directeuren wordt op voordracht van de desbetreffende directeur-generaal namens de minister door de secretaris-generaal aangewezen als plaatsvervangend directeur-generaal. Het voorgaande is van overeenkomstige toepassing op de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en het hoofd van de Inspectie Veiligheid en Justitie.

  • 6. De secretaris-generaal (voorzitter), de plaatsvervangend secretaris-generaal, de directeuren-generaal en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid vormen samen de bestuursraad. De bestuursraad formuleert de ministeriebrede en gemeenschappelijke kaders en bewaakt dat de activiteiten en het beleid van de onderscheiden clusters daarbinnen blijven. De voorzitter van het College van procureurs-generaal neem als toehoorder deel aan de bestuursraad.

ARTIKEL II

Artikel 5 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 vervalt.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

TOELICHTING

Deze regeling strekt tot wijziging van de vervangingsregeling van de secretaris-generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De vervanging wordt geregeld in artikel 3, tweede en derde lid, van de Organisatieregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011. In verband hiermee komt artikel 5 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid 2011 te vervallen.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

Naar boven