Logo Middelburg
Bestemmingsplan ‘Havendijkstraat en Karelsgang Middelburg’, Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij, gezien het voornemen van de stichting “Stichting Woongoed Middelburg” om via het nieuwe bestemmingsplan “Havendijkstraat en Karelsgang Middelburg” de sloop van 33 woningen en vervanging ervan door nieuwbouw mogelijk te maken, voornemens zijn een hogere grenswaarde ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) vast te stellen.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat woningbouw op de gewenste locatie niet zonder meer mogelijk is vanwege de te verwachten geluidsbelastingen door wegverkeerlawaai. Uit berekeningen blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de dorgaande route tussen centrum en de N57 niet overal aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt voldaan. De door de Wet Geluidhinder maximaal te verlenen hogere grenswaarde van 63 dB wordt niet overschreden.

Het ontwerpbesluit met de relevante stukken liggen vanaf vrijdag 25 oktober 2013 gedurende zes weken (tot en met 6 december 2013) ter inzage bij de vakbalie in het stadskantoor.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 675236.

Naar boven