Watervergunning kribverlaging Neerijnen voor Ruimte voor de Rivier project ‘Kribverlaging Waal fase 3 en Langsdammen Wamel-Ophemert’, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat het Dagelijks Bestuur van het waterschap Rivierenland een watervergunning heeft verleend in het kader van het project “Kribverlaging Waal fase 3 en Langsdammen Wamel-Ophemert”. In dit project zullen bestaande kribben verlaagd worden en zullen nieuwe langsdammen worden aangelegd. Het project maakt onderdeel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van dit besluit is de rijkscoördinatieregeling van toepassing.

Voor het verlagen van kribben gelegen binnen de kern-, beschermings- en/of buitenbeschermingszone van de regionale (zomer) en primaire (winter) waterkering gelegen tussen dijkpalen TG046 en TG298 in de gemeente Neerijnen is een besluit nodig op grond van de Waterwet en de Keur Waterschap Rivierenland.

Het ontwerpbesluit watervergunning kribverlaging Neerijnen heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Over het ontwerp zijn geen zienswijzen naar voren gebracht.

Waar en wanneer kunt u het besluit inzien?

Van donderdag 24 oktober 2013 tot en met donderdag 5 december 2013 ligt het besluit ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken inclusief de aanvraag:

  • Watervergunning op grond van de Waterwet en de Keur Waterschap Rivierenland van het Dagelijks Bestuur van het waterschap Rivierenland.

U kunt de betreffende stukken tijdens de gebruikelijke openingsuren inzien bij het Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1, Tiel.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen van vrijdag 25 oktober 2013 tot en met donderdag 5 december 2013 beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door het indienen van een beroepschrift.

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • a) uw naam en adres;

  • b) de dagtekening;

  • c) een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d) de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Stuur uw beroepschrift en zo mogelijk een afschrift van het besluit, waartegen uw beroep is gericht, onder vermelding van ‘Kribverlaging Waal besluit kribverlaging Neerijnen’ naar:

Adres:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beslist in enige instantie over ingestelde beroepen.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd “pro forma” beroepschrift niet mogelijk is. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Hoe kunt u de werking van het besluit laten schorsen?

De watervergunning treedt terstond na haar bekendmaking in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van een besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven