Logo Rijnwoude
Ontwerpbestemmingsplan ‘Tuincentrum de Bosrand’, Hazerswoude-Rijndijk, Rijnwoude

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Tuincentrum De Bosrand” ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 31 oktober 2013 tot en met woensdag 11 december 2013 (gedurende zes weken) voor een ieder ter inzage ligt.

Zakelijke inhoud

Aanleiding voor dit bestemmingsplan is de aanwezigheid van een waterleiding van Oasen onder een deel van het huidige tuincentrum. Hierdoor is het noodzakelijk dat dit deel van het tuincentrum moet worden gesloopt en deze oppervlakte elders op het perceel wordt teruggebracht. Daarnaast is er bij het tuincentrum de behoefte om het vloeroppervlak van de winkel te vergroten, het creëren van een meer representatieve uitstraling en het aanleggen van meer parkeerplaatsen op eigen terrein. Omdat het vigerende bestemmingsplan “Prinsenschouw” een herontwikkeling van het tuincentrum niet toestaat is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Analoog en digitaal inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende de termijn van terinzagelegging voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage bij de publieksbalie in de centrale hal van het gemeentehuis Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk.

Digitaal is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar op de gemeentelijke website (→ www.rijnwoude.nl → Ondernemen → Bestemmingsplannen → in procedure → Bestemmingsplan Tuincentrum De Bosrand), alsook op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.1672.12BPHRTcdebosrand-ON01. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Reageren

Gedurende de termijn van ter inzage legging (donderdag 31 oktober 2013 tot en met woensdag 11 december 2013) kan een ieder bij voorkeur schriftelijk zijn/haar zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Rijnwoude, Postbus 115, 2394 ZG Hazerswoude-Rijndijk, onder vermelding van “zienswijze Tuincentrum de Bosrand”. Eventuele mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na afspraak met de heer J. Pierik van de afdeling Publiekszaken. Zijn telefoonnummer is (071) 34 28 107. E-mailen kan naar j.pierik@rijnwoude.nl. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Hazerswoude-Rijndijk, 30 oktober 2013

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude, De secretaris, A.J.E. van der Werf-Bramer

de burgemeester, A. Latenstein van Voorst-Woldringh

Naar boven