Logo Leidschendam-Voorburg
Onherroepelijk bestemmingsplan ‘’t Loo’, Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, het bestemmingsplan “´t Loo”, vastgesteld door de gemeenteraad op 2 juli 2013, onherroepelijk is geworden met ingang van 20 september 2013.

Gedurende de beroepstermijn is er geen beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt in het stedelijk gebied van Voorburg en is begrensd door de Randstadrails aan de noordzijde, de gemeentegrens Den Haag aan de westzijde, het park ´t Loo aan de zuidkant en de Broeksloot aan de Oostzijde.

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat op grond van de Wet ruimtelijke ordening de gemeente een vastgesteld bestemmingsplan ten minste eens in de tien jaar moet herzien en aanpassen aan gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt voor de wijk één planologisch regime geschapen, zodat er nog maar één bestemmingsplan gehanteerd hoeft te worden. Het bestemmingsplan heeft overwegend een conserverend karakter. Voor de herontwikkeling op de locatie ‘Goede Herderkerk’ is via een wijzigingsbevoegdheid de mogelijkheid geboden om de huidige maatschappelijke bestemming te wijzigen in wonen.

Inzien bestemmingsplan

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken zijn beschikbaar via:

Naar boven