Logo Reusel-De Mierden
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2009, partiële herziening Neterselsedijk 39’, Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied 2009, partiële herziening Neterselsedijk 39” ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het nieuwe, vergrote bouwvlak van het perceel Neterselsedijk 39 in Lage Mierde. De initiatiefnemer wil een nieuwe stal bouwen. Hiervoor sloopt hij diverse bedrijfsbebouwing en in het nieuwe bestemmingsplan verdwijnt de IV aanduiding van het perceel. Binnen de huidige vorm en grootte van het huidige bouwvlak kan de bouw van de nieuwe stal niet plaatsvinden. Het nieuwe bestemmingsplan reguleert het nieuwe bouwvlak van 1,5 ha. Daarnaast is er een aanduiding opgenomen voor de landschappelijke inpassing van het perceel/bebouwing.

Voorontwerp

Er heeft eerder geen voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Wel is het voorontwerpbestemmingsplan naar verschillende overleginstanties gestuurd voor overleg. De reactie van Waterschap De Dommel is verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal bij nieuwe ontwikkelingen op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van anterieure grondexploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van maandag 28 oktober 2013 tot en met maandag 9 december 2013 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: www.reuseldemierden.nl (bestemmingsplannen). Ook is het ontwerpbestemmingsplan met alle bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPBndijk390037-ON01.

Zienswijzen

Tijdens de periode van zes weken dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder bij de gemeenteraad op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

  • Schriftelijk (geen e-mail): de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel;

  • Mondeling: na afspraak met mevrouw M. de Bont van de afdeling Ruimte, telefonisch bereikbaar op (0497) 650 021 of via het e-mailadres mdebont@reuseldemierden.nl. De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

Na de ter inzage legging besluit de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Alle zienswijzen worden daarna toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Informatie

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. de Bont, telefonisch bereikbaar op (0497) 650 021 of via het e-mailadres mdebont@reuseldemierden.nl.

Reusel, 25 oktober 2013.

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris, M.J. Doeven

de burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven