Logo Maassluis
Vaststelling bestemmingsplan Kapelpolder, Maassluis

Burgemeester en wethouders van Maassluis maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 15 oktober 2013 het bestemmingsplan Kapelpolder (NL.IMRO.0556.73BPKapelpolder-0002) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van dit bestemmingsplan omvat het gemengde bedrijventerrein Kapelpolder, dat ten westen van de binnenstad van Maassluis ligt. Dit bedrijventerrein bestaat zowel uit zwaardere industrieën, die aan het water van de Noordgeer en Hellinggat zijn gelegen, als andere bedrijven, twee woonbuurten, winkels en een aantal (maatschappelijke) voorzieningen.

Het plan vervult in de eerste plaats een belangrijke beheer- en gebruiksfunctie. Daarnaast is er het verzoek van Stichting Islamitisch Centrum Maassluis voor het vestigen van een multicultureel centrum opgenomen.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bevat het plan enkele wijzigingen, welke zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende Staat van Wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan (inclusief Staat van Wijzigingen) en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 25 oktober 2013 gedurende een periode van zes weken in het publiekscentrum in de hal van het stadshuis voor een ieder ter inzage.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voorst kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling rechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan belanghebbenden die bezwaar hebben tegen deze wijzigingen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planid=NL.IMRO.0556.73BPKapelpolder-0002

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website van de gemeente Maassluis.

Maassluis, 24 oktober 2013

Naar boven