Logo Horst aan de Maas
Ontwerpbestemmingsplan ‘Woning Lindweg’, Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Woning Lindweg’ ter inzage ligt.

Het (ontwerp-)bestemmingsplan plan voorziet in een bouwrecht voor het bouwen van één vrijstaande woning op de locatie ten westen van woning Lindweg 4 in Horst. Tegelijkertijd wordt de voormalige agrarische bedrijfswoning Lindweg 4 bestemd tot burgerwoning.

Beschrijving

Het deel van het perceel waarop het ontwerpbestemmingsplan voor een woning betrekking heeft is kadastraal bekend als gemeente Horst, sectie O, nummer 1335. Het voorgenomen bestemmingsplan geeft een bouwrecht voor het bouwen van één vrijstaande woning op dit perceel. In het geldende bestemmingsplan ″Bestemmingsplan Buitengebied Horst aan de Maas, deelgebied 2″ heeft deze locatie de bestemming ″Agrarische doeleinden″. Daar is een woning niet toegestaan. Met het beoogde nieuwe bestemmingsplan wordt het mogelijk om daar een woning met bijbehorende voorzieningen nieuwe woning te realiseren. De bestaande woning Lindweg 4 in Horst (sectie O, nummer 1334) is gelegen op gronden met een bestemming ″Agrarische doeleinden″ binnen een agrarische bouwkavel. Deze woning wordt herbestemd tot burgerwoning.

Verdere procedure

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende zes weken in de informatiehoek van het gemeentehuis. De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl . Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1507.BPHOLINDWEGONG-ON01).

Zienswijzen

Iedereen kan gedurende genoemde termijn van 6 weken schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het gemeentebestuur. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met Team Vergunningen, tel. (077)477 97 77.

Algemene informatie

Informatiehoek

Gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 08.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077)477 97 77. Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

Zienswijzen

Zienswijzen kunnen gericht worden aan: College van burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas t.a.v. Team Vergunningen Postbus 6005 5960 AA Horst.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de behandelende afdeling Team Vergunningen, tel. (077)477 97 77.

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingestuurd kunnen worden.

Horst, 26 september 2013

Naar boven