Logo Het Bildt
Ontwerpstructuurvisie Wonen: ‘Kwaliteit vóór kwantiteit’, Het Bildt

Burgemeester en wethouders maken, op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 24 oktober 2013 tot en met 4 december 2013 het ontwerp van de Structuurvisie Wonen: “Kwaliteit vóór kwantiteit”, NL.IMRO.0063.SVWonen2013-ON01 met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de afdeling Wonen & Werken op het gemeentehuis aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie.

In deze structuurvisie geeft het gemeentebestuur aan wat het woonbeleid in de gemeente het Bildt is op de midden en lange termijn. Onderwerpen als duurzaamheid, omvang sociale huurvoorraad, ouderenhuisvesting komen er in aan de orde.

De structuurvisie is een vervolg op een actualisering van het op 5 juli 2001 vastgestelde en op 27 september 2007 cijfermatig bijgestelde “Woonplan het Bildt”. Daarnaast biedt een structuurvisie voor het wonen de kans aan de gemeente om haar woonbeleid af te stemmen op recente ontwikkelingen op de woningmarkt. Daartoe is in de structuurvisie een meerjarenprogramma opgenomen. Het Meerjarenprogramma is het uitvoeringsprogramma van de structuurvisie.

Inzage is mogelijk op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur en op woensdagen van 13:30 tot 16:30 uur. Een exemplaar van de ontwerpstructuurvisie ligt eveneens ter inzage in de bibliotheek aan de Beuckelaerstraat 2 te St.-Annaparochie en kan worden ingezien tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Op www.hetbildt.nl kunt u meer informatie over de ontwerpstructuurvisie vinden.

Tevens kunt u de ontwerpstructuurvisie raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0063.SVWonen2013-ON01

U kunt de bronbestanden van het plan downloaden door het aanklikken van de volgende link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=hetbildt&striVersion=STRI2012

En vervolgens te kiezen voor het plan NL.IMRO.0063.SVWonen2013-ON01

Tijdens de ter inzage termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over deze structuurvisie schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. De adressering is: De Raad van de gemeente het Bildt, Postbus 34, 9076 ZN te St.-Annaparochie. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Wonen & Werken (0518-409287).

St.-Annaparochie, 23 oktober 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, G. Krol, burgemeester

R.C. Goeman, secretaris

Naar boven