Logo Nijkerk
Ontwerpbestemmingsplan Nijkerkerveen en Holkerveen, Nijkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Nijkerkerveen en Holkerveen ter visie komt te liggen.

De nieuwe Wet ruimtelijke ordening verplicht gemeenten over actuele bestemmingsplannen te beschikken, dat wil zeggen over bestemmingsplannen die niet ouder zijn dan tien jaar. Op grote delen van Nijkerk zijn verouderde bestemmingsplannen van toepassing. Vernieuwing daarvan zal de kwaliteit aanzienlijk bevorderen. Bovendien zal het aantal bestemmingsplannen sterk afnemen. Op dit moment gelden meerdere (verouderde) plannen voor de kernen Nijkerkerveen en Holkerveen, welke vervangen worden door één bestemmingsplan Nijkerkerveen en Holkerveen. Dit bestemmingsplan kent één uniforme regelgeving voor de gebieden die globaal wordt omsloten in het geval van Nijkerkerveen door de Buntwal, Schoolstraat, Laakweg, Nieuwe Kerkstraat en Westerveenstraat en in het geval van Holkerveen door het Koolhaaspark, Amersfoortseweg, Vreugdenhilstraat en de Domstraat. Hiermee wordt een regelgeving gevormd die de rechtsgelijkheid voor de gebruikers van deze gebieden zal verbeteren en optimaliseren. Een kaartje van het totale gebied wordt in deze publicatie weergegeven.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 24 oktober 2013 tot en met 4 december 2013 ter visie. De stukken zijn in te zien in de Publiekswinkel van het Stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 14 033.

Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0039-0002. Via www.nijkerk.eu is het ontwerpbestemmingsplan (Woon- en leefomgeving, Bestemmingsplannen) eveneens te raadplegen.

Gedurende de periode dat het plan ter visie ligt kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dient men te richten aan de gemeenteraad van de gemeente Nijkerk, Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk. Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge zienswijzen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling via 14 033.

Naar boven