Logo Ridderkerk
Ontwerpbestemmingsplan Buurtgroen Bolnes en Slikkerveer, Ridderkerk

Het college wil twee locaties in Slikkerveer en één locatie in Bolnes een groene inrichting geven. Het betreft de locatie van de oude o.b.s. De Reijer aan de Prins Bernhardstraat en de locatie van de scouting aan de Juliana van Stolbergstraat in Slikkerveer. De derde locatie is de Generaal Smutsstraat in Bolnes waar eerder zorgwoningen waren gepland (de Riederbol).

Deze publicatie is per abuis niet gepubliceerd in de Staatscourant op 17 oktober 2013. Om dit te herstellen wordt deze publicatie opnieuw gepubliceerd op 24 oktober 2013 in het Gemeentejournaal en de Staatscourant. De termijn waarbinnen het plan kan worden bekeken en waarbinnen gereageerd kan worden is met een week verlengd tot en met 5 december 2013.

Om de nieuwe inrichting mogelijk te maken is het college bezig met de voorbereiding van een bestemmingsplan voor deze locaties. In dit kader heeft het college besloten het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen.

Met het ter inzage leggen van het ‘ontwerpbestemmingsplan Buurtgroen Bolnes en Slikkerveer’ met identificatiecode NL.IMRO.0597.BPSLIKBOL2013GROEN-OW01 start de wettelijke procedure van het plan zoals in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat aangegeven.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 18 oktober 2013 tot en met 5 december 2013:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl (Gemeente Ridderkerk -Publicaties – Ter inzage);

  • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.

Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 6 december 2013 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Alefs van de afdeling Sturing en Beleid. U kunt hiervoor bellen op telefoonnummer 0180-451216. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een concept-reactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Combinatie.

Naar boven