Logo Houten
Vastgesteld bestemmingsplan De Steenen Poort en besluit vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai, Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Houten in zijn vergadering van 8 oktober 2013 het bestemmingsplan De Steenen Poort gewijzigd heeft vastgesteld.

Crisis en herstelwet

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een planologisch kader voor het gebied De Steenen Poort te Houten, dat globaal wordt omsloten door de Warinenpoort, de Vikingenpoort en de Daalderslag. Het hier gelegen voormalig sportpark wordt gefaseerd herontwikkeld tot woongebied door het maken van twee nieuwe buurten, gescheiden door een groenzone. Zowel de oostelijke als de westelijke buurt en de groenzone maken deel uit van het bestemmingsplan.

Inhoud wijziging bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht in de:

  • Toelichting

  • Regels

  • Verbeelding (kaart)

Deze wijzigingen worden toegelicht in het raadsbesluit met de daarbij behorende Nota zienswijzen. Kortheidshalve wordt daarnaar verwezen.

Besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai

Tezamen met het vastgestelde bestemmingsplan wordt het definitieve besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder ter inzage gelegd. Op grond van artikel 110a, eerste lid van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders hiervoor bevoegd. Een dergelijk besluit is noodzakelijk ten behoeve van de uiteindelijke vaststelling van het bestemmingsplan. Het definitieve besluit is op 3 oktober 2013 genomen.

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai inzien?

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, waaronder het besluit vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai, liggen met ingang van 24 oktober 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de Gemeente InGang, Onderdoor 25 te Houten. De GemeenteIngang is uitsluitend geopend op afspraak. Voor het inzien van het bestemmingsplan kunt u een afspraak maken via www.houten.nl/afspraak, inzage/informatie documenten, of u kunt bellen met 030 – 63 92 611.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0360BPSTEENENPOORT-VAST

Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/

Een handleiding voor deze viewer vind u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0360BPSTEENENPOORT-VAST

Indiening beroepschrift bestemmingsplan

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van 25 oktober 2013 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan. Tevens kan dit door belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest. Ook tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een belanghebbende tijdens deze termijn beroep instellen.

Een beroepschrift wordt, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan De Steenen Poort’, gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding besluit

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking op 6 december 2013, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Indiening beroep besluit vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai

Tegen het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden wegverkeerslawaai kan met ingang van 25 oktober 2013 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbesluit en door belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest.

Dit beroepschrift kan, onder vermelding van ‘beroepschrift vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai De Steenen Poort’, voor het overige op dezelfde wijze worden ingediend als hierboven is aangegeven bij een beroepschrift tegen het bestemmingsplan. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de gemeente via het algemene nummer (030 – 63 92 611). Voor het bestemmingsplan kunt u vragen naar dhr. C.A. Verdenius van de afdeling Projectontwikkeling of dhr. A. Botermans van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Met vragen over het besluit tot vaststelling van hogere waarden wegverkeerslawaai kunt u terecht bij de heer A. van der Meer van de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving.

Naar boven