Kennisgeving Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ontwerpbeschikking op de vergunningaanvraag van Naturalis Biodiversity Center te Leiden voor tentoonstelling van genetisch gemodificeerde organismen in een gesloten systeem

Vergunningaanvraag Naturalis Biodiversity Center

Op 10 juni 2013 heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (hierna: IenM) van Naturalis Biodiversity Center te Leiden een vergunningaanvraag op grond van het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer (hierna: Besluit ggo) ontvangen voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen.

De aanvraag is geregistreerd met het kenmerk GGO IM-L 13-001.

De aanvraag heeft betrekking op tentoonstelling van genetisch gemodificeerde fluorescerende magnetotactische bacteriën in een gesloten systeem.

De tentoonstelling is voorgenomen plaats te vinden in de gemeente Leiden.

Procedure

Voor de behandeling van bovengenoemde aanvraag zal de uniforme openbare voorbereidingsprocedure worden doorlopen, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Ontwerpbeschikking

Naar aanleiding van de aanvraag is een ontwerpbeschikking opgesteld waarbij met de aanvraag wordt ingestemd.

Inzage aanvraag en ontwerpbeschikking

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de overige relevante stukken liggen vanaf 25 oktober 2013 op werkdagen ter inzage bij het Ministerie van IenM, Informatiecentrum, Plesmanweg 1-6 te Den Haag. De stukken kunnen daar ingezien worden van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur na afspraak via telefoon of e-mail (telefoon 070 – 456 62 50, e-mailadres: secretariaat.venr@minienm.nl). De bezoeker dient zich te melden bij de receptie.

Deze kennisgeving, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina: http://www.ggo-vergunningverlening.nl .

Inspraak

Tot en met 5 december 2013 kan eenieder zijn of haar zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren brengen met betrekking tot de ontwerpbeschikking. Voor mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het Ministerie van IenM/Bureau genetisch gemodificeerde organismen, telefoon 030 – 274 24 77.

Schriftelijke zienswijzen dienen, onder vermelding van dossierkenmerk GGO IM-L 13-001, te worden gezonden aan:

Staatssecretaris van IenM

T.a.v. RIVM/VSP/Bureau GGO

Postbus 1

3720 BA Bilthoven

De zienswijze moet zijn ondertekend en van een datum, naam en adres voorzien zijn. Er worden geen ontvangstbevestigingen op ingediende zienswijzen verstuurd. Zienswijzen die langs elektronische weg worden ingestuurd, worden niet geaccepteerd.

Voor verdere vragen over het indienen van zienswijzen zie het ‘veelgestelde vragen‘gedeelte op de internetpagina: http://www.ggo-vergunningverlening.nl .

Naar boven