Logo Bergen (Li)
Bekendmaking besluiten Maaspark Well, gedeelte rivierverruiming, Bergen (Li)

Het college van Burgemeester en wethouders van Bergen maakt op grond van de artikelen 3.32 juncto 3.30 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de volgende in coördinatie voorbereide besluiten als bedoeld in afdeling 3.6 van de Wro, voor de realisatie van Maaspark Well, gedeelte rivierverruiming, bekend. Met uitzondering van besluit 2 zijn alle besluiten gedeeltelijk gewijzigd vastgesteld.

Definitieve besluiten:

Besluit

Bevoegd gezag

Wijzigingen samengevat

1. Bestemmingsplan Maaspark Well, gedeelte rivierverruiming

Gemeenteraad Bergen

Toelichting, verbeelding en regels aangepast

2. Onttrekking wegen aan de openbaarheid

Gemeenteraad Bergen

Ongewijzigd

3. Omgevingsvergunning kappen, uitvoeren van een werk en oprichten van een inrichting

College van Burgemeester en Wethouders

Verklaring van geen bedenkingen aangepast

4. Ontgrondingsvergunning

Gedeputeerde Staten van Limburg

Aanpassingen onder 1.1, 1.3, 1.4, 4, 5.4 en voorschrift 6.1.6.

5. Watervergunning

Minister van Infrastructuur en Milieu

Aanpassingen van voorschrift 3 lid 1, 2 en 3, voorschrift 4, voorschrift 6 lid 2, voorschrift 9, voorschrift 10 lid 1

Het plan ‘Maaspark Well, gedeelte Rivierverruiming’ is een integraal gebiedsplan dat is opgebouwd uit één bestaand plandeel: de Hoogwatergeul Well-Aijen in het kader van het Tracébesluit Zandmaas, en uit twee aanvullende nieuwe plandelen: de verruiming van de Hoogwatergeul ten opzichte van de eerder vergunde Hoogwatergeul in het kader van het Tracébesluit Zandmaas (kortweg de Hoogwatergeul+) en de Vergrote Voorhaven.

Ter inzage legging

De definitieve besluiten en bijbehorende documenten liggen ter inzage vanaf 24 oktober gedurende, zes weken op de volgende locaties:

  • (alle besluiten) tijdens de openingstijden in het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis van Bergen, Raadhuisstraat 2 te Nieuw Bergen en het bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • (besluit 4) het kantoor van de provincie Limburg (bibliotheek), Limburglaan 10 te Maastricht (na telefonische afspraak via (043) 389 78 12) van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur;

  • (besluit 5) het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid Nederland, Avenue Ceramique 125 te Maastricht op werkdagen van 9:00 uur tot 16:00 uur, ook buiten kantooruren na telefonische afspraak (tel. 06 – 51 70 38 69 of 06 – 20 88 78 56).

Beroepsmogelijkheden

Op grond van artikel 8:1 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 8.3 Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende tegen de besluiten gemotiveerd beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van de besluiten naar voren heeft gebracht.

Een ingediend beroepschrift schorst de werking van de besluiten niet. Wel kunt u, na het indienen van beroep, op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist.

Naar boven