Logo Ede
Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld Ede, 3e partiële herziening Peppelensteeg, Gebouw De Kei, Ede

Op 17 oktober 2013 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Ede, 3e partiele herziening Peppelensteeg, Gebouw De Kei gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2012PEPP0003–0301.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 24oktober tot en met woensdag 4 december 2013 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden . Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen

Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het plangebied maakt deel uit van Sportpark Peppelensteeg, gelegen tussen de wijk Veldhuizen en het Bedrijventerrein Frankeneng. Op het sportpark bevinden zich sportvelden met clubgebouwen en al dan niet overdekte sportvoorzieningen, parkeerplaatsen en ook het verenigingsgebouw “De Kei”. Behalve een betrekkelijk geringe uitbreiding van dat gebouw maakt het bestemmingsplan ook een verruimde exploitatie ervan mogelijk.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Bij gelegenheid van de planvaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan de volgende wijzigingen aangebracht:

Plantoelichting

  • 1. Par. 3.1, eerste alinea (slot) is als volgt gewijzigd:

    “Met de vaststelling ervan – al dan niet toegesneden op specifieke lokale omstandigheden – zal Ede voldoen aan de nieuwe Drank- en Horecawet”.

  • 2. Par. 3.1, tweede alinea heeft een kleine redactionele aanpassing ondergaan.

    Het betreft de vermelding van de wettelijke mogelijkheid tot verkrijging van een ontheffing van het verbod om alcohol te schenken. het vrijstellingsbeleid komt te luiden als volgt:

  • 3. Aan par. 4.2 zijn de volgende leden toegevoegd:

    • 7. Uiterlijk een jaar na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan wordt de verruimde exploitatie van De Kei en de naleving van dit handhavingsprotocol voor de eerste maal door de gemeente Ede geëvalueerd. Zij betrekt daarbij een representatieve vertegenwoordiging van de wijk waarin De Kei is gelegen, de afdeling Toezicht, politie, de gemeentelijke wijkcoordinator en de regionale dienst, belast met handhaving.

    • 8. Op verzoek van de onder 8 genoemde personen en instanties en uit eigener beweging kan de gemeente Ede besluiten om de evaluatie sub 8 te herhalen. Ook daarbij worden die personen en instanties betrokken. Op de naleving van deze afspraken en de voorschriften die zijn gesteld aan het houden van niet-verenigingsgebonden feesten en partijen, zal worden toegezien. Toezicht en handhaving vinden plaats met inachtneming van de Nota Handhaving 2012 Leefomgeving telt”.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest danwel wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging(en) van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 23 oktober 2013

Naar boven