Logo Amsterdam - West
Omgevingsvergunning met projectafwijking Molenwerf 2 t/m 10 en besluit inzake vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder, stadsdeel West, Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West maakt bekend dat het op 29 januari 2013 heeft besloten om een omgevingsvergunning (olonummer 408659) af te geven volgens de procedure artikel 2.12, lid 1, onder a, onder a 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor het transformeren van de kantoorgebouwen gelegen aan de Molenwerf 2 t/m 10 met de bestemming van kantoor naar 185 woningen. Daarnaast worden er ten behoeve van de woningen balkons gerealiseerd en wordt het terras op de 6e verdieping ter plaatse van de uitstekende delen deels bebouwd ten behoeve van de woondoeleinden.

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West maakt tevens bekend dat het hogere waarden heeft vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op grond van de Wet geluidhinder ten behoeve van de hier bovengenoemde woningen. Deze hogere waarden zijn nodig i.v.m. wegverkeerslawaai Rijksweg A10, Haarlemmerweg, Admiraal de Ruijterweg en industrielawaai Westpoort.

Terinzage

De omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden met de bijbehorende stukken liggen vanaf 7 februari 2013 tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij de publieksbalie van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam, geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur. Tevens is de kennisgeving digitaal beschikbaar op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1208PBSTD-VG01

Beroepstermijn

De belanghebbende bij het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning, die een zienswijze heeft ingediend, kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, daartegen schriftelijk en gemotiveerd beroep instellen bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht Algemeen, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Het indienen van beroep schort de werking van deze besluiten niet op.

Tegen het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien onverwijlde spoed dit vereist kan hangende de beroepsprocedure een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, respectievelijk bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van Raad van State.

Op het besluit omgevingsvergunning is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift; dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. De wet is raadpleegbaar op www.wetten.overheid.nl.

Amsterdam, 6 februari 2013

Het dagelijks bestuur van het Stadsdeel West, Secretaris, F. Claasen

Voorzitter, M.M. Kuitenbrouwer

Naar boven