Logo De Wolden
Partiële hervaststelling bestemmingsplan ‘Recreatiepark d’Olde Kamp, Ansen’, De Wolden

Het bestemmingsplan ‘Recreatiepark d’Olde Kamp, Ansen’ is op 10 oktober 2013 door de gemeenteraad partieel hervastgesteld. Burgemeester en wethouders van De Wolden maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend.

De partiële hervaststelling bestemmingsplan ‘Recreatiepark d’Olde Kamp, Ansen’ volgt op de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 10 juli 2013.

Partiële hervaststelling

De partiële hervaststelling heeft betrekking op:

  • de verwijdering van de afwijkingsbevoegdheid voor een buitenzwembad uit het bestemmingsplan;

  • aanpassing van het noordelijk deel van het bouwvlak recreatiewoningen;

  • aanpassing van de planregels voorzover deze niet zijn voorzien in een bindende regeling voor het treffen van maatregelen ter voorkoming van lichthinder.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan, waar deze partiële hervaststelling onderdeel van uitmaakt, betreft de planologische regeling om de uitbreiding van recreatiepark d’Olde Kamp met 125 recreatiewoningen met de daarbijbehorende voorzieningen mogelijk te maken. Deze uitbreiding wordt gerealiseerd op het terrein gelegen tegenover het huidige recreatiepark van d’Olde Kamp, Dwingelerweg 26 in Ansen. Het betreft de percelen kadastraal bekend Ruinen, sectie I, perceelnummers 67 (ged.), 68 (ged.), 69 (ged.), 82, 504 en 506.

Ter inzage

Het hervaststellingsbesluit met de daarbijbehorende stukken liggen van 24 oktober t/m 4 december 2013 ter inzage. Indien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde;

  • dewolden.nl (inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen/in procedure);

  • www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het besluit tot partiële hervaststelling van het bestemmingsplan ‘Recreatiepark d’Olde Kamp, Ansen’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 5 december 2013. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt de partiële hervaststelling niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 23 oktober 2013

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven