Logo Midden-Drenthe
Ontwerpbestemmingsplan Correctieve herziening buitengebied, Midden-Drenthe

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Correctieve herziening buitengebied” met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 24 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het gaat om een herziening op onderdelen van het in januari 2012 vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Midden-Drenthe. De aanleiding komt door twee punten. Ten eerste verwerken wij hiermee de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan uit 2012. Ten tweede voeren wij enkele verbeterpunten door die zijn ontstaan door voortschrijdend inzicht. Voor een aantal percelen zal de verbeelding aangepast worden. Daarnaast zullen in de regels verbeterpunten voor de leesbaarheid en inhoudelijk enkele aanvullingen verwerkt worden. Er zitten geen fundamentele wijzigingen in beleidsopvattingen in deze wijziging. Voor een overzicht van de wijzigingen verwijzen wij naar de ter inzage liggende stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl , onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ -> ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1). De imro-code van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1731.CorHerBuitengebied-ONT1.

Zienswijzen

Gedurende de periode van inzage, heeft eenieder de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen dient u bij voorkeur digitaal in, via het zienswijzenformulier op onze website (voor adres, zie hierboven). Daarnaast kunt u een reactie op papier sturen aan de Gemeenteraad van de gemeente Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maakt u voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Informatie

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer M. de Heer of mevrouw H. Teijema van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, tel. (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven