Logo Boarnsterhim
Besluit Hogere waarden Midsbuorren 36 te Warten, Boarnsterhim

Bekendmaking Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend dat ten behoeve van het inbestemmen als burgerwoning van één bestaande woning op het perceel Midsbuorren 36 te Warten om hogere grenswaarden wordt verzocht in het kader van de Wet geluidhinder. Op 15 oktober 2013 heeft het college van B&W besloten een hogere waarde te verlenen voor het perceel Midsbuorren 36 te Warten.

Uit het akoestisch onderzoek beschreven in de notitie N.BO64033 blijkt dat de woning Midsbuorren 36 te Warten, voor wat betreft industrielawaai een geluidbelasting gaat krijgen die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB (A), zoals vermeld in artikel 53 tweede lid van de Wet geluidhinder (Wgh). Ook voor de geluidbelasting vanwege wegverkeer krijgt de woning een hogere geluidbelasting dan de voorkeursgrenswaarde. Voor wegverkeer is de voorkeursgrenswaarde 48 dB, zoals vermeld in artikel 82 eerste lid (Wgh).

De geluidbelastingen voor de woning Midsbuorren 36 te Warten, zo blijkt uit het akoestisch onderzoek, (N.BO64033 van 14 november 2012) zijn:

55 dB(A) vanwege industrielawaai en

53 dB vanwege wegverkeer.

Voor bestaande of in aanbouw zijnde (bedrijfs)woningen mag de verhoging van de voorkeursgrenswaarde of de eerder vastgestelde hogere waarde vanwege industrielawaai ten hoogste 5 dB(A) bedragen ingevolge artikel 55, lid 3 van de Wgh; in dit geval mag de waarde van 55 dB(A) niet te boven worden gegaan. Voor woningen in buitenstedelijk gebied mag de hogere waarde vanwege wegverkeer ingevolge artikel 83, lid 1 van de Wgh niet de waarde van 53 dB te boven gaan.

Het besluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken ligt (samen met het bestemmingsplan ’Midsbuorren 36 te Warten’) volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van woensdag 30 oktober 2013 t/m dinsdag 10 december 2013 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou.

Gedurende de genoemde termijn van 6 weken kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht of belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor vragen kunt u bij contact opnemen met mevrouw T.C. Buma van de afdeling Beleidsontwikkeling en Projecten op telefoonnummer 0566 – 629 319.

Naar boven