Logo Wierden
Ontwerpwijzigingsplan ‘18e wijziging bestemmingsplan Buitengebied 2009, Klokkendijk 38’, Wierden

De eigenaar van het erf Klokkendijk 38 wil een extra woning op het erf bouwen. De bouw van de woning vindt plaats via de regeling Rood voor Rood met gesloten beurs. In ruil voor de bouw van de woning worden voormalige bedrijfsgebouwen op het erf gesloopt. Om de bouw van de woning mogelijk te maken is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig.

Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw wijzigingsplan, dat de naam heeft gekregen ‘18e wijziging bestemmingsplan Buitengebied 2009, Klokkendijk 38’. Het perceel heeft in dit wijzigingsplan de bestemming ‘Wonen’ gekregen. Ter plaatse zijn drie woningen toegestaan; twee reeds bestaande woningen en een nieuwe woning via rood voor rood.

Inzage

Het ontwerpwijzigingsplan staat vanaf 24 oktober 2013 op www.wierden.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.WB2012000005-ON01). Daarnaast ligt het ontwerpwijzigingsplan vanaf 24 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunnen belangstellenden een zienswijze indienen tegen het ontwerpwijzigingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, College van burgemeester en wethouders, postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via www.wierden.nl/zienswijze

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpwijzigingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven