Logo Oudewater
Besluit vaststelling Hogere waarden, bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning woningbouwproject Molenwal te Oudewater

  • 3421 CM, Molenwal / Molenstraat te Oudewater; bouwen van 35 woningen en ruimte voor maatschappelijke dienstverlening (datum publicatie).

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Molenwal gewijzigd heeft vastgesteld, dat het college hogere geluidswaarden heeft vastgesteld en dat zij de omgevingsvergunning heeft verleend. De besluiten zijn conform de Coördinatieverordening Oudewater 2010 gecoördineerd voorbereid.

Het besluit Hogere waarden heeft betrekking op de gevels van 5 woningen, waarop het geluidsniveau door de Utrechtse straatweg de wettelijke voorkeurswaarde overschrijdt. Burgemeester en wethouders hebben onder voorwaarden ontheffing verleend voor deze overschrijding door de hogere waarde waarden vast te stellen. In het bestemmingsplan zijn de bouw- en gebruiksregels gemotiveerd vastgelegd, waar het bouwplan aan moet voldoen. De omgevingsvergunning is het resultaat van de toets van het bouwplan aan het bestemmingsplan, bouwverordening, bouwbesluit en welstandseisen.

De besluiten liggen in papieren vorm ter inzage in het Stadskantoor, Waardsedijk 219 te Oudewater, bij de sector Ruimtelijke ontwikkeling, Economische zaken en Volkshuisvesting (REV). Het bestemmingsplan met identificatiecode NL.IMRO.0589.0000190313-VA01 is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.oudewater.nl.

Beroep mogelijk

Als u door een van de gecoördineerd voorbereide besluiten rechtstreeks in uw belang wordt getroffen, en op tijd een zienswijze hebt ingediend of kan aantonen niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen, kunt u binnen zes weken na de openbare bekendmaking van deze besluiten een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Uw beroepschrift moet bevatten: uw naam en adres, de datum van uw beroepschrift, een omschrijving van het betreffende besluit en de redenen waarom u het niet eens bent met het besluit. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit besluit, waardoor oa. geen pro forma-beroepen zijn toegestaan. Voor de behandeling van een verzoekschrift worden door de Raad van State kosten in rekening gebracht.

Voorlopige voorziening mogelijk

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Wanneer u een beroepschrift heeft ingediend en u de werking van de besluiten wilt laten opschorten, kunt u in spoedeisende gevallen een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven