Logo Aalsmeer
Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning in afwijking van bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en dg 3, 5 en 7, doorgaande wegverbinding Middenweg, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de reconstructie van de Middenweg. Meer concreet betreft de reconstructie het wegvlak dat is gelegen ter hoogte van de fietsbrug nabij de woning aan Middenweg 55.

De Middenweg is de centrale ontsluitingsweg die de genoemde deelgebieden van het bedrijvenpark Green Park Aalsmeer, Aalsmeer Dorp en Nieuw Oosteinde zal ontsluiten op onder meer de nieuwe N201. Het oorspronkelijke tracé van de Middenweg is planologisch mogelijk gemaakt met de vaststelling van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en dg 3, 5 en 7.

Gewijzigde inzichten hebben geleid tot een aanpassing van het wegontwerp. Deze reconstructie beoogt de bestaande Middenweg geschikt te maken als doorgaande verbindingsweg, buiten de daarvoor aangewezen gronden met de bestemming Verkeer. Dit betekent dat wordt afgeweken van het tracé dat is voorzien in het eerder genoemde bestemmingsplan. De bestaande Middenweg wordt verbreed om de te verwachten verkeersintensiteiten af te wikkelen. Het deel van de Middenweg dat momenteel in gebruik is als fietspad wordt na de reconstructie opengesteld voor autoverkeer.

De gewenste ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en dg 3, 5 en 7. Voor dit voornemen dient door middel van een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken te worden van het geldende bestemmingsplan.

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de ontwerpbeschikking, de ruimtelijke onderbouwing, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen (afgegeven door de gemeenteraad op 3 oktober 2013) en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 18 oktober 2013 tot en met 28 november 2013 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer (openingstijden balie: dinsdag en donderdag tussen 8:30 en 12:30, aleen op afspraak). U kunt een afspraak maken voor een gesprek binnen deze tijden met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575;

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.OIAVHB05xF-OW01

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende de ontwerpbeschikking schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) kenbaar maken. De zienswijzen kunnen naar keuze ook mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Overeenkomstig de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders van Aalsmeer tevens bekend dat zij voornemens zijn om voor de realisering van bovenvermeld plan ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de verlegde Middenweg hogere geluidwaarden toe te passen. De te verlenen ontheffing van maximaal 57 dB heeft betrekking op de gevels van de bedrijfswoning aan de Middenweg 55. Alleen aan de achterzijde van de woning is ten gevolge van verlegde Middenweg sprake van een geluidsbelasting die lager is dan de voorkeursgrenswaarde (48 dB). Om het juiste binnenniveau te halen zijn gevelisolerende maatregelen nodig.

Dit ontwerpbesluit ligt eveneens met ingang van 18 oktober 2013 voor 6 weken ter inzage op de bovenstaande wijzen.

Gedurende de termijn dat het ontwerpbesluit hogere waarden ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer, postbus 253, 1430 AG Aalsmeer.

Naar boven