Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Mientekade en toepassen coördinatieregeling voor aanvraag omgevingsvergunning voor 69 woningen en een gezondheidscentrum aan de Mientekade in Halfweg, Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.32 bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2013 het bestemmingsplan Mientekade gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Mientekade voorziet in de mogelijkheid aan de Mientekade in Halfweg 69 woningen en een gezondheidscentrum te realiseren.

De Wet ruimtelijke ordening biedt gemeenten de mogelijkheid efficiënter en sneller te besluiten over ruimtelijke projecten door de coördinatieregeling van artikel 3.30 toe te passen. Met de coördinatieregeling vindt een bundeling plaats van de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures. Door het toepassen van de coördinatieregeling worden het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning voor de bouw van 69 woningen en een gezondheidscentrum aan de Mientekade in Halfweg op gronden van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Mientekade gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit betekent dat slechts één gecombineerde procedure behoeft te worden doorlopen in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Ook is sprake van een bundeling van rechtsbescherming, zodat een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft in te stellen. Tegen de toepassing van het coördinatiebesluit is geen bezwaar en beroep mogelijk.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van 69 woningen en een gezondheidscentrum aan de Mientekade in Halfweg.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Mientekade en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken voor de bouw van 69 woningen en een gezondheidscentrum liggen van 24 oktober tot en met 4 december 2013 ter inzage op de afdeling Ruimte van het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg, op werkdagen van 8.15 tot 12.15 uur. Daarnaast is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan te zien op www.haarlemmerliede.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de omgevingsvergunning en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van tervisielegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen de ontwerpomgevingsvergunning bij burgemeester en wethouder heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • een ieder tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking van de besluiten. Hiervoor kunnen belanghebbenden, die beroep hebben ingesteld, een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Halfweg, 23 oktober 2013

Naar boven