Logo Marum
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Locatie Coenderslaan te Nuis', Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2013 het bestemmingsplan 'Locatie Coenderslaan te Nuis' (NL.IMRO.0025.BPNUI13INBR1-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijziging betreft:

Hoofdstuk 3, lid 3.2.1., onder a, van de planregels: “het totaal aantal te bouwen woningen bedraagt niet meer dan 16”, is gewijzigd in: “het totaal aantal te bouwen woningen bedraagt niet meer dan 18”

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Dit bestemmingsplan begrenst een gebied gelegen ten westen van de straat Coenderslaan te Nuis daar waar voorheen een openbare basisschool en 12 huurwoningen hebben gestaan. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er 18 kavels voor verschillende typen woningen komen. Deze nieuwe woningbouwlocatie zorgt voor een evenwichtige ruimtelijke inbreiding van het dorp Nuis.

Het bestemmingsplan inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 18 oktober 2013 tot en met 28 november 2013 voor een ieder tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur ter inzage in het gemeentehuis, Molenstraat 45 te Marum en kan via de gemeentelijke website www.marum.nl onder de rubriek 'bouwen, wonen & werken', 'bestemmingsplannen', 'bestemmingsplannen in procedure' worden geraadpleegd en is eveneens digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op het plan (instellen beroep/voorlopige voorziening)

Tot en met 28 november 2013 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijziging in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn, tenzij voor die datum naast beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven