Tracébesluit Omlegging Zuid-Willemsvaart Maas – Den Dungen, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

Krachtens artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Omlegging Zuid-Willemsvaart Maas – Den Dungen is het volgende ontwerpbesluit voor cluster ZWV-072 genomen door het Dagelijks bestuur van het Waterschap Aa en Maas overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet juncto paragraaf 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Bij ontwerpbesluit van 9 oktober 2013 (354418) is ingevolge de Waterwet een Watervergunning verleend voor de kruising van de waterkering van de nieuwe Zuid-Willemsvaart en de dijk van de zandvang ter hoogte van de oude Bossche baan.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van dinsdag 22 oktober 2013 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Noord-Brabant, Zuidwal 58 te ’s-Hertogenbosch, op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur;

  • het informatiecentrum aan de Kloosterstraat 4 te Rosmalen, op dinsdag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 15.00 uur;

  • het Waterschapshuis van het Waterschap Aa en Maas, Pettelaarpark 70 te ’s-Hertogenbosch, elke werkdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur of kijk op www.aaenmaas.nl .

Hoe kunnen zienswijzen worden ingediend?

Van dinsdag 22 oktober 2013 tot en met maandag 2 december 2013 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk gemotiveerde zienswijzen inbrengen. Zienswijzen kunnen worden ingediend bij het dagelijks bestuur van het Waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

Degene die schriftelijke zienswijzen inbrengt, kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Het verzoek daartoe dient schriftelijk en tegelijkertijd met de zienswijzen bij het betreffende bestuursorgaan te worden ingediend. Desgewenst kan worden verzocht een hoorzitting te beleggen waarbij gelegenheid wordt geboden tot een gedachtewisseling met de aanvrager en het betreffende bestuursorgaan over het ontwerp van het besluit en tot het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen.

Meer informatie?

Voor nadere informatie en eventuele inhoudelijke vragen over het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot de heer W. van Laarhoven van het Waterschap Aa en Maas, telefoon 073 – 615 68 61.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven