Tracébesluit Omlegging Zuid-Willemsvaart Maas – Den Dungen, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

Krachtens artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie maakt de Minister van Infrastructuur en Milieu bekend dat de volgende besluiten zijn genomen.

Welke besluiten zijn er genomen en liggen ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Omlegging Zuid-Willemsvaart Maas – Den Dungen zijn de volgende besluiten voor de clusters ZWV-056 en ZWV-064 genomen door het dagelijks bestuur van het Waterschap Aa en Maas overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet juncto paragraaf 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

ZWV-056:

Bij besluit van 9 oktober 2013 (354294) is ingevolge de Waterwet een Watervergunning verleend voor het realiseren van sifon nieuwe Vliet.

ZWV-064:

Bij besluit van 9 oktober 2013 (354293) is ingevolge de Waterwet een Watervergunning verleend voor de aanleg van gemaal Wamberg en het uitvoeren van diverse werkzaamheden.

De besluiten zijn niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De besluiten liggen met ingang van dinsdag 22 oktober 2013 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Noord-Brabant, Zuidwal 58 te ’s-Hertogenbosch, op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur;

  • het informatiecentrum aan de Kloosterstraat 4 te Rosmalen, op dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 15.00 uur;

  • het Waterschapshuis van het Waterschap Aa en Maas, Pettelaarpark 70 te ’s-Hertogenbosch, elke werkdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur of kijk op www.aaenmaas.nl .

Hoe kunnen belanghebbenden beroep indienen?

Van woensdag 23 oktober 2013 tot en met dinsdag 3 december 2013 staat voor belanghebbenden beroep open tegen de besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat alle beroepsgronden binnen de beroepstermijn bekend moeten zijn. Het is niet toegestaan buiten de termijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren. Het instellen van beroep geschiedt door het indienen van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van de besluiten waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat.

Daarnaast dient u in het beroepschrift aan te geven tegen welk specifiek besluit beroep wordt ingesteld, aan wie het besluit is gericht en op welke datum het besluit is genomen. Het beroepschrift moet, in tweevoud, worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroep en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd van € 160,– voor natuurlijke personen en € 318,– voor rechtspersonen.

Meer informatie?

Voor nadere informatie en eventuele inhoudelijke vragen over de ontwerpbesluiten kunt u zich wenden tot de heer W. van Laarhoven van het Waterschap Aa en Maas, telefoon 073 – 615 68 61.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven